Kim nu renunță la propriul arsenal nuclear. Ce trebuie să facă SUA

Kim nu renunță la propriul arsenal nuclear. Ce trebuie să facă SUA

Negocierile noii administrații de la Washington ar trebui să se concentreze pe moderarea arsenalului nuclear al Nordului și transformarea regimului de la Phenian într-o țară normală, mai puțin predispusă la provocări.

Declarația îi aparține fostul secretar american al Apărării, William Perry. Perry a făcut această declarație, miercuri, la o conferință online găzduită de Institutul pentru Strategia Națională de Securitate (INSS) și Centrul pentru Securitate și Cooperare Internațională (CISAC) de la Universitatea Stanford din SUA.

În opinia lui William Perry, a-l determina pe Kim să renunțe la armele sale nucleare ar fi o „misiune imposibilă”, scrie agenția sud-coreeană Yonhap.

„Primul meu sfat cu privire la viitoarele negocieri cu Coreea de Nord este că, dacă credeți că veți determina regimul de la Phenian să renunțe la armele nucleare, este posibil să întreprindeți o misiune imposibilă”, a spus Perry.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Îi putem determina să restricționeze (armele lor nucleare), să le reducă, să nu le mai arate ostentativ și multe alte lucruri, dar nu cred că vom putea să-i facem să renunțe deplin la propriul arsenal nuclear”.

Perry a declarat că Nordul va dori îmbunătățiri economice „de bunăvoie”, dar nu cu prețul arsenalului său nuclear.

„Nu înseamnă că nu ar trebui să negociem. Oricine ar trebui să negocieze pentru a modera un program nuclear și arsenalul lor nuclear, iar noi trebuie să lucrăm pentru a face din Coreea de Nord o națiune normală, astfel încât să nu simtă nevoia de a întreprinde acțiunile pe care le iau care provoacă Statele Unite, Coreea de Sud și întreaga lume ”, a estimat fostul secretar american al Apărării.