Fotografiile care fac înconjurul internetului. De ce s-au certat DNA și MAI

Fotografiile care fac înconjurul internetului. De ce s-au certat DNA și MAI

DNA a dat publicității imaginile cu banii și bunurile pe care procurorii le-au descoperit cu ocazia perchezițiilor de la Suceava, de la Serviciul de Permise.

Deranjați că polițiștii le-au luat fața și au dat publicității, înaintea lor, informațiile despre sumele uriașe, peste 1,2 milioane de euro, bijuteriile și mașinile de lux care au fost descoperite în cadrul anchetei, procurorii DNA au transmis imagini cu sumele pe care le-au descoperit. Fotografiile cu gențile și ligheanele în care erau puși banii au făcut înconjurul internetului.

Scandalul a pornit după ce purtătorul de cuvânt al Ministerul Afacerilor Interne (MAI), comisar-şef de poliţie Monica Dajbog, a susţinut o declaraţie de presă în care a dat detalii despre acțiune.

„Probele administrate au evidenţiat crearea unei reţele de intermediere a obţinerii permisului de conducere prin fraudarea probei teoretice şi a celei practice în schimbul unor sume cuprinse între 5.000 şi 7.000 euro pentru un permis. Printre suspecţi sunt şi angajaţi ai Serviciului de Permise şi Înmatriculări Suceava, dar şi alte persoane fără calitate specială implicate în activitatea ilegală de obţinere a permiselor de conducere şi înmatriculare a vehiculelor.”, a anunțat Dajbog.

La scurtă vreme, a urmat un comunicat de presă al DNA, în soțit de fotografii, în care au arătat pe larg cum s-au întâmplat lucrurile.

Ce spune DNA despre acțiune

Potrivit comunicatului DNA, în urma efectuării a 67 de percheziţii în Bucureşti şi în judeţele Suceava, Bistriţa-Năsăud, Botoşani, Neamţ şi Bacău, au fost ridicați 1.225.000 euro, 790.000 lei, 12.000 dolari,  1.500 lire sterline, 37 ceasuri de lux, 21 brăţări, 18 lanţuri şi 4 pandantive de aur precum și 8 autoturisme de lux.

În cele trei dosare, procurorii anticorupţie desfăşoară cercetări în legătură cu comiterea, de către mai mulţi funcţionari publici printre care și poliţişti a infracțiunilor de luare de mită, dare de mită, trafic de influenţă, cumpărare de influenţă, constituirea unui grup infracţional organizat şi spălarea banilor.

 

DNA și MAI se ceartă pe captura de la Suceava

Potrivit comunicatului de presă al DNA, în perioada 2018 - 2020, la nivelul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (SPCRPCIV) Suceava ar fi funcţionat o grupare infracţională în care, alături de poliţişti şi funcţionari, au fost cooptate mai multe persoane printre care instructori auto şi angajaţi ai Registrului Auto Român (RAR).

Aceștia obțineau sume de bani de la solicitanții de permise auto care nu reușeau să treacă examenele teoretice și practice, dar și de la cei care doreau să-și înmatriculeze autoturismele.

Ne puteți urmări și pe Google News