Pericolul care ne pândește în plină pandemie. Putem avea o mulțime de afecțiuni

Pericolul care ne pândește în plină pandemie. Putem avea o mulțime de afecțiuni Sursa foto: Arhivă EVZ

În condițiile în care, în aceste aceste luni de pandemie, mulți dintre noi suntem nevoiți să ne petrecem cea mai mare parte a timpului în casă, fără să putem face mișcare sau să socializăm, este bine să ne facem un program propriu de exerciții fizice.

Medicii atrag atenția că lipsa mișcării în aer liber, mai ales în această perioadă de pandemie, are consecințe negative asupra organismului, motiv pentru care este bine să introducem în programul zilnic și o rutină de exerciții fizice. Sedentarismul duce la modificări de metabolism în organism, acumulări de grăsime în zona abdominală, dar și o serie de alte afecțiuni care îi afectează nu doar pe cei în vârstă ci și pe adulții tineri, sănătoși, după cum relatează publicația Rețete și Vedete.

Drept urmare, câteva minute de mișcare pe zi ajută atât la menținerea sănătății fizice, dar și a celei psihice, mai ales în această perioadă de restricții, cum este cea în care ne aflăm. Activitatea fizică ajută la menținerea sănătății mentale, crește rezistența la stress și reduce depresia și anxietatea.

Specialiștii în domeniu recomandă să facem sport acasă, cel puțin 150-300 de minute pe săptămână la nivel moderat sau 75-150 de minute, pe săptămână, de activitate fizică intensă.

Ne puteți urmări și pe Google News

Trucuri pentru un program de exerciţii fizice acasă

Dacă alegeți să faceți exerciții fizice acasă trebuie să alegeți un interval de timp în care riscurile de a fi întrerupt sunt minime. Este important mențineți un antrenament de 30 – 40 de minute fără întreruperi, pentru a obține rezultate.

Dacă lucrați de acasă și aveți un program flexibil, cele mai bune ore pentru a face exerciții sunt cele din prima parte a zilei, între 10:00 și 13:00) sau după amiaza, între orele 16:00 și 18:00. Exercițiile vi le alegeți singuri, în funcție de abilități și de aptitudinile sportive, fie că este vorba de gimnastică sau exerciții cu greutăți. Orice vă ajută este potrivit. Există numeroase tutoriale pe internet de unde puteți afla cum să executați corect mișcările, astfel încât să nu vă accidentați.

Pe de altă parte, trebuie să aveți grijă să vă hidratați, dat fiind că prin activitățile sportive se elimină o cantitate importantă de apă din organism. O apă cu un conţinut bogat de minerale naturale contribuie la completarea necesarului zilnic de minerale esenţiale sănătăţii inimii precum calciu, magneziu şi potasiu.