Evenimentul Zilei > Social > HABERLER: Principala cauză a deceselor în UE este legată de afecțiunile sistemului circulator
HABERLER: Principala cauză a deceselor în UE este legată de afecțiunile sistemului circulator

HABERLER: Principala cauză a deceselor în UE este legată de afecțiunile sistemului circulator

În 2017, principala cauză a deceselor în țările membre ale Uniunii Europene a fost legată de afecțiunile sistemului circulator.

Oficiul European pentru Statistică, Eurostat, a precizat că în timp ce bolile sistemului circulator sunt principala cauză a deceselor în țările Uniunii Europene, doar în Danemarca, Olanda, Franța și Irlanda principala cauză a deceselor este reprezentată de cancer.

Dintre țările Uniunii Europene, Bulgaria înregistrează cea mai ridicată rată a îmbolnăvirilor cauzate de probleme ale sistemului circulator, de 66%. În Danemarca însă, procentul celor care mor din această cauză este cel mai scăzut, de 23%.

Potrivit Eurostat, Slovenia este țara în care procentul deceselor cauzate de cancer este cel mai ridicat, cu 32%. Bulgaria este țara în care se înregistrează cel mai scăzut procent al deceselor cauzate de cancer, anume 16%.

La nivelul Uniunii Europene, decesele cauzate de boli ale sistemului circulator și de cancer au reprezentat în 2017 peste jumătate din numărul total al deceselor. Aceste două boli au fost urmate de afecțiuni ale sistemului respirator.

Cel mai ridicat procent al deceselor în Bulgaria, cel mai scăzut în Franța În 2017, țara din Uniunea Europeană cu cel mai ridicat procent al mortalității a fost Bulgaria, cu 1.631 de decese la 100.000 de locuitori.

Bulgaria a fost urmată de România, cu 1.488 de persoane la 100.000 de locuitori, Letonia cu 1.485, Ungaria cu 1.470 și Lituania cu 1.418.

Printre țările cu cea mai mică mortalitate s-au numărat Franța, cu 838 de decese la 100.000 de locuitori, Spania cu 844 decese, Italia cu 875 decese, Luxemburg cu 911 decese, Suedia cu 916 decese și Malta cu 927 decese.

În statisticile Eurostat au fost utilizate datele aferente anului 2016 pentru Danemarca, Irlanda și Franța.

Sursă: Agenția Anatolia

Traducere: Florin Matei, RADOR

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: