Rusia zice că are doua vaccinuri contra COVID-19 înregistrate oficial

Rusia zice că are doua vaccinuri contra COVID-19 înregistrate oficial

În Rusia, două vaccinuri sunt înregistrate oficial. Adesea se foloseşte formula sunt omologate, deși ele se află abia în faza a treia de testare.

Aceste vaccinuri se administrează deja în formulă restrânsă și se produc industrial, pentru a putea fi administrate cu rezultate notabile după încheierea faza a treia de testare.

Autoritățile din Rusia au raport de marți 491 de decese provocate de coronavirus, nou record absolut negativ, numărul total fiind de 37.000. Numărul cazurilor a crescut cu 24.326, la 2,14 milioane, iar al vindecărilor, cu peste 23.000, la 1,635 milioane.

Vicepremierul Tatiana Golikova, şefa Grupului operativ pentru combaterea pandemiei, a numit „situația tensionată de la 1 octombrie”, a spus aceasta, rata zilnică a îmbolnăvirilor a crescut de 2,8 ori, de la 6,1 la 17,1 la 100.000 de locuitori.

Ne puteți urmări și pe Google News

Vicepremierul Tatiana Golikova a declarat, de asemenea, că vaccinarea în masă a populației cu vaccinul rus anti Covid-19, Sputnik V, va începe anul viitor.

Acest vaccin are două componente care se injectează la interval de 21 de zile. Sputnik V se află în prezent în etapa avansată a fazei a treia a testelor post clinică pe un număr de 40.000 de voluntari.

Marți, realizatorii acestui vaccin au anunțat că a doua analiză intermediară, efectuată, conform protocolului, la 42 de zile după administrarea primei doze, a arătat o eficiență de 95%.

Efectul suprapus al celor două doze amplifică generarea de anticorpi, pe acest principiu fiind bazate și vaccinurile americane Pfizer și Moderna, aflate și ele în faza a treia a testelor. Eficiența lor, anunțată săptămâna trecută, este de 95 respectiv 94,5%, în timp ce realizatorii vaccinului britanic AstraZeneca au raportat o eficiență de 70%.