Turcia. Erdogan se laudă cu cel mai modern tanc din lume. Ghinion, n-are motor

Turcia. Erdogan se laudă cu cel mai modern tanc din lume. Ghinion, n-are motor

Turcia este nevoită să apeleze la companiile sud-coreene pentru a salva producția tancului său, Altay

În 2015, radio-televiziunea turcă era categorică, via președintele Recep Tyyip Erdogan: tancul de luptă „Altay” urma să fie „cel mai modern din lume”.

Apoi, trei ani mai târziu, guvernul turc a anunțat că producția sa va fi încredințată grupului BMC, în ciuda faptului că firma Otokar îi asigurase dezvoltarea.

În plus, a fost semnată o comandă pentru un prim lot de 250 de unități, cu primele livrări preconizate în 2020. Mai mult, Qatar și-a exprimat intenția de a achiziționa aproximativ 100 de unități.

Ne puteți urmări și pe Google News

Urmând să afișese o masă de 65 de tone și să fie echipat cu un tun MKEK de 120 mm cu țeavă lisă, s-a pus problema echipării tancului Altay cu un blidaj reactive, cu un bloc optronic telescopic YAMGOZ pentru supraveghere de 360 ° și un kit de detectare cu laser.

Numai că un tanc poate fi prezentat ca fiind cel mai modern din lume, dar dacă nu are motor este la fel de util ca un ghiveci. Și tocmai asta îi lipsește lui Altay, scrie Opex 360.

Pentru o vreme, Turcia se gândise să colaboreze cu Japonia pentru a dezvolta un motor de tan, grupul Mitsubishi Heavy Industries fiind abordat pentru a forma un joint-venture cu un partener industrial turc în acest scop.

Dar acest proiect nu s-a concretizat. În cele din urmă, au fost solicitate două grupuri germane: MTU pentru un motor turbo-diesel de 1.500 de cai putere și Renk pentru transmisie. Și pentru blindajul său compus pe bază de carbură de bor, producătorii francezi au fost cei abordați.