Situația pare scăpată de sub control. Efectele dezastruoase ale bilanțului de pe 20 noiembrie

Situația pare scăpată de sub control. Efectele dezastruoase ale bilanțului de pe 20 noiembrie

După publicarea raportului al cazurilor noi de Covid-19 pe data de 20 noiembrie, faimosul medic de la Matei Balș Adrian Marinescu avertizează că situația a scăpat de sub control.

După bilanțul COVID-19 din data de 20 noiembrie, situația este din ce în ce mai grea în România, anunță unul din cadrele medicale respectate în domeniu.

„Din păcate, este o situație grea. Mai ales în Capitală. Măsurile de restricție nu au efectele pe care le doream. Trebuie să ne gândim că din aceste cazuri, un procet are forme severe.

Ținând cont că un pat la ATI se eliberează greu, ne dăm seama că nu facem față acestei situații, iar pacienții trebuie transferați”, a declarat medicul Adrian Marinescu.

Adrian Marinescu a avut mereu o atitutdine pozitivă față de pandemie

Țara noastră are o medie de 30.000 de teste zilnice, în timp ce în Marea Britanie, de exemplu, se fac 300.000 de teste PCR.

În acest context, medicul infecționist Adrian Marinescu spune că „anumite măsuri foarte stricte” luate în contextul pandemiei cu noul coronavirus aduc o rezolvare „doar pe moment”, el subliniind nevoia de echilibru, deoarece panica nu duce la nimic bun, iar lupta cu COVID-19 nu este pierdută, pentru că există întotdeauna soluţii.

„De când a început pandemia, abordarea mea a fost una optimistă şi realistă în acelaşi timp şi eu cred că, în momentul acesta, cu atât mai mult avem nevoie de echilibru. Mă interesează ce putem să facem acum concret, pentru că, totuşi, este un context european şi mondial, nu este un lucru care se întâmplă doar în România.

Adică nu există un model care să fi fost 100% cu reuşită nicăieri în lume, în aşa fel încât, indiferent cât ne-am gândi noi ce s-a făcut şi ce nu s-a făcut, este clar că nu putea să fie perfect, poate că putea să fie mai bine. Dacă ne gândim la ceea ce se poate face, sigur că există şi măsuri restrictive, doar că măsurile restrictive, după părerea mea, de tip izolare sau anumite măsuri foarte stricte rezolvă doar pe moment.

Pot fi folosite aceste măsuri atunci când nu ai încotro: este o situaţie de urgenţă, presiunea foarte mare la nivelul sistemului medical şi nu găseşti o altă soluţie.

Altfel, cred că lucrul acesta ar trebui să rămână doar dacă ajungem acolo. De ce spun asta? Pentru că există variante şi nu toate ţările din Europa au mers până la urmă pe (această soluţie - n.r.), aţi văzut că izolarea este doar în câteva oraşe, în locurile unde într-adevăr lucrurile au mers prost”, a explicat medicul.