Româncă voluntară pentru vaccinul anti-COVID 19! Motivația ei: o tragedie personală
- Andreea Vlad
- 19 noiembrie 2020, 08:40
O avocată româncă, ce a ales să trăiască în Marea Britanie, a fost selectată de o companie farmaceutică din țara adoptivă ca voluntar în testarea vaccinului anti-COVID 19.
Silvia Câmpeanu a trecut recent printr-o dramă uriașă: și-a pierdut tatăl din cauza noului coronavirus, așa că își dorește din răsputeri ca SARS-CoV-2 să nu mai facă alte victime, relatează Antena 3.
Cel mai bun mod de a-și onora tatăl
„Am aflat de acest program din luna iunie. Ministerul Sănătății din Marea Britanie a promovat intens ideea de voluntariat pentru programele de testare a vaccinului. M-am înscris de atunci, însă confirmarea de participare la studiu a venit, ca un făcut, în ziua înmormântării tatălui meu.
Am posibilitatea și în acest moment să renunț, dar cred că este cea mai bună modalitate de a-l onora pe el, de a-i onora viața și lucrurile pe care el m-a învățat. Tatăl meu a fost un tip extrem de altruist, un om care tot timpul repeta că binele general este mai presus de binele sau de confortul personal", a mărturisit Silvia, în interviul exclusiv acordat lui Mihai Gâdea.
Întrebată dacă îi este teamă că ar putea să existe vreun efect secundar care să îi pună în vreun fel sănătatea și viața în pericol, tânăra avocată născută în România a răspuns:
„Nu. Pentru că nu a inventat nimeni apa caldă în acest studiu. Se fac vaccinuri de câteva zeci de ani - principiile sunt, în mod sigur, aceleași. Numai modalitățile sunt un pic modificate, ca să facă față la acest virus. Efectele secundare le accept cu mare drag.
Asta înseamnă că mi se va injecta vaccinul și nu placebo-ul și îmi doresc acest lucru pentru a prezenta date cât mai relevante pentru vaccinul respectiv. Efecte secundare, din câte cunosc eu și din câte m-am informat, în general la vaccinuri sunt aceleași: un pic de febră, inflamația locului în care s-a injectat vaccinul, poate o stare de oboseală, somnolență".
Luni, compania americană Moderna a anunțat că vaccinul său este eficient în proporție de 95%, după validarea fazei trei (ultima) a testelor clinice. Vestea îmbucurătoare vine după ce, săptămâna trecută, vaccinul dezvoltat de compania americană Pfizer în colaborare cu compania germană BioNTech a dovedit la rândul său o eficacitate de peste 90%.