Draga Olteanu Matei nu poate vorbi! Detalii de ultim moment

Draga Olteanu Matei nu poate vorbi! Detalii de ultim moment

Medicii au făcut precizări de ultimă oră despre starea de sănătate a actriței Draga Olteanu Matei.

Ultimele detalii despre starea de sănătate a actriței Draga Olteanu Matei sunt doar parțial îmbucurătoare, iar asta pentru că vedeta nu poate să vorbească. Cadrele medicale de la secția de Terapie intensivă a Spitalului Sfântul Spiridon din Iași anunță că Draga Olteanu Matei are în continuare nevoie de sedare. Cu toate acestea, îndrăgita actriță recunoaște persoanele care vin să o viziteze, însă nu poate să vorbească.

„Are nevoie în continuare de sedare, iar momentele în care este nesedată sunt puține. Are doi medici curanți la acest moment, unul gastroenterolog și unul ATI-st”, a precizat doctorul Diana Cimpoeșu pentru Libertatea.

Medic: Draga Olteanu Matei recunoaște persoanele, dar nu poate vorbi

Ne puteți urmări și pe Google News

„Între sedări, doamna Draga Olteanu Matei recunoaște persoanele, dar nu poate vorbi. Rămâne sedată și intubată pentru suportul celorlalte funcții. Prognosticul este rezervat, ținând cont de gravitatea bolii și de vârstă”, a adăugat specialistul, pentru sursa citată.

Draga Olteanu Matei a scăpat ca prin urechile acului de incendiul devastator care a avut loc la secția ATI a Spitalului Județean din Piatra Neamț. Cu doar câteva ore înainte de tragedie, actrița a fost transferată la Spitalul Sfântul Spiridon din Iaşi.

Medicii au spus că Draga Olteanu a fost la un pas de moarte, aceasta suferind o hemoragie digestivă superioară. Medicii au au dus o luptă contra cronometru pentru a îi salva viața îndrăgitei artiste.

„Doamna a ajuns transferată de la Spitalul Judeţean Piatra Neamţ din cauza unei hemoragii digestive superioare. A fost evaluată în urgenţă, s-a făcut transfuzie de sânge. E vorba despre o hemoragie importantă. Este internată în acest moment în ATI. Este conştientă, comunică cu echipa medicală. S-au început manevrele diagnostice şi terapeutice. Starea doamnei este stabilă după primele manevre terapeutice, în primul rând după transfuzia de sânge, reumplerea volemică şi toate celelalte tratamente care s-au făcut în urgenţă şi se continuă în ATI”, a precizat Diana Cimpoeşu, coordonatorul UPU-SMURD Iaşi, Diana Cimpoeşu.

Tragedia de la Piatra Neamț

Un număr de zece persoane și-au pierdut viața, iar alte șapte au fost rănite, într-un incendiu puternic care a izbucnit, sâmbătă seara, în secția de Terapie Intensivă a Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț. Din primele cercetări se pare că focul a izbucnit de la un scurtcircuit în rețeaua de alimentare electrică a fabricii de oxigen.