Gravidă decedată la UPU Craiova. Pacienta prezenta simptomele infectării cu coronavirus

Gravidă decedată la UPU Craiova. Pacienta prezenta simptomele infectării cu coronavirus

O femeie gravidă, suspectă de infecție cu noul coronavirus, a murit în izolatorul spitalului județean din Craiova, în ciuda eforturilor medicilor care au încercat să o resusciteze.

Femeia, în vârstă de 36 de ani, se afla în ultimul trimestru de sarcină și  trebuia să nască săptămâna viitoare. Ea a fost plimbată între mai multe spitale înainte să ajungă la Spitalul Județean de Urgență din Craiova. Astfel, ea a fost transferată de la spitalul din Băileşti, deoarece se simțea foarte rău, la Maternitatea „Filantropia” din Craiova. De aici a fost trimisă la Spitalul Județean deoarece la Filantropia nu există o secție de Terapie Intensivă.

Potrivit conducerii Spitalului Județean de Urgență Craiova, pacienta gravidă avea comorbidităţi și a fost internată pentru tratament la Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU), în izolator. Medicii au fost nevoiți să recurgă la această măsură deoarece toate locurile de la terapie intensivă erau ocupate. Starea de sănătate a femeii s-a agravat vineri dimineaţa când, în ciuda manevrelor de resuscitare, a decedat.

„Este vorba despre o pacientă în vârstă de 36 de ani, cu sarcină la termen, având 38 de săptămâni. Aceasta avea hipertensiune pe fondul sarcinii, fiind tratată cu antihipertensiv. A ajuns la noi în jurul orele 00.23. Avea şi obezitate de gradul III. A ajuns la noi cu saturaţia de oxigen 75%, conştientă, stabilă hemodinamic şi respirator. A fost dusă imediat în izolator, ridicându-se suspiciunea de infecţie cu SARS-CoV-2”, a explicat directorul medical al Spitalului Județean de Urgență Craiova, Cristiana Geormăneanu.

Ne puteți urmări și pe Google News

Potrivit spuselor medicului, pe timpul nopții pacienta a fost supravegheată și testată pentru depistarea noului coronavirus, iar starea ei a fost stabilă. Situația s-a schimbat, brusc, dimineață, când femeia a intrat în stop cardiorespirator și a decedat în ciuda eforturilor de resuscitare.

„A fost consultată şi în timpul nopţii, testată pentru COVID-19. Starea ei a fost staţionară până la ora 9,00, când s-a deteriorat brusc şi a intrat în stop cardiorespirator. S-au iniţiat rapid manevrele de resuscitare care au continuat timp de 90 de minute, fără success”, a explicat directorul medical.

Directorul medical al Spitalului Județean Craiova a anunțat că în acest caz a fost demarată o anchetă internă, urmând să se stabilească cauzele exacte care au dus la deces.