Atentat în inima Europei. Ambasadă atacată. Focuri de armă trase asupra clădirii

Atentat în inima Europei. Ambasadă atacată. Focuri de armă trase asupra clădirii

Ambasada Arabiei Saudite la Haga a fost atacată în dimineața zilei de joi, cu mai multe focuri de armă, fără ca atentatorul să fie prins. Poliția olandeză anunță că nici o persoană nu a fost rănită.

„Chiar înainte de ora 06:00 (05:00 GMT), am primit un mesaj care anunţa că s-a tras asupra unei clădiri din Haga. Nu au existat răniţi'”, a scris poliţia olandeză pe Twitter.

Mai multe cartuşe de gloanţe au fost descoperite la locul incidentului, a declarat poliţia, citată de agenţia de presă olandeză ANP.

Media locale au menţionat că pe zidul clădirii sunt 20 de urme de gloanţe şi au arătat fotografii cu găurile făcute în ferestre, scrie Agerpres.

Ne puteți urmări și pe Google News

Poliţia a izolat locul incidentului, iar echipe medico-legale au început o anchetă. Motivul atacului nu este cunoscut.

Atacul survine atentatului de ieri din Arabia Saudită

Atacul survine la doar câteva ore după ce mai multe persoane au fost rănite miercuri într-un atentat cu explozibil produs în cimitirul pentru nemusulmani din oraşul Jeddah din vestul Arabiei Saudite, în cursul unei ceremonii de comemorare a armistiţiului din 11 noiembrie 1918, a anunţat Ministerul francez al Afacerilor Externe.

Este vorba despre al doilea atac de la Jeddah împotriva intereselor franceze, după cel produs la 29 octombrie împotriva unui gardian de la consulatul francez, în contextul seriei de atentate jihadiste din Franţa, dar şi de la Viena, legate în parte de caricaturile cu profetul Mahomed.

„Ceremonia anuală de comemorare a sfârşitului Primului Război Mondial la cimitirul nemusulman din Jeddah, la care participau mai multe consulate generale (alte altor ţări, n.red.AFP), între care consulatul Franţei, a fost ţinta unui atac cu un dispozitiv exploziv în această dimineaţă, mai multe persoane fiind rănite”, a indicat Quai d’Orsay, fără a face precizări în ce priveşte identitatea şi naţionalitatea victimelor.

„Franţa condamnă ferm acest atentat laş care nu poate fi justificat în niciun fel”, se adaugă în comunicat, care face apel la autorităţile saudite să „facă lumină deplină” în ce priveşte atacul şi să-i „identifice şi urmărească pe autori”.

Un oficial al guvernului grec a indicat mai devreme pentru Reuters că patru persoane, între care un grec, au fost uşor rănite într-un „fel de explozie” la cimitirul nemusulman din oraşul saudit.