Ziua în care Joe Biden a vizitat un sat din China

Ziua în care Joe Biden a vizitat un sat din China

După 20 de ani, mai mulți țărani chinezi descoperă că străinul cu ochelari de soare Ray-Ban care a poposit în modestul lor sat va deveni în curând unul din cei mai puternici oameni din lume.

Joe Biden, rivalul democrat al lui Trump, dat câștigător al alegerilor prezidențiale americane din 3 septembrie, a efectuat în 2001 o călătorie oficială în China, la acea vreme având funcția de șef al comisiei afacerilor Externe a Senatului.

Însoțit de oficiali chinezi, Biden s-a oprit o vreme la Yanzikou, nu departe de Beijing, unde a discutat cu sătenii și a cumpărat înghețată pentru copii.

Tânără mamă la acea vreme (avea 21 de ani), Tang Shaojun avea grijă de bebelușul ei de două luni, când membrii delegației americane au bătut la ușă.

Ne puteți urmări și pe Google News

Străinii erau atunci încă o curiozitate în China, în special în mediul rural, scrie Le Point.

„Cred că au ales să ne viziteze pentru că locuința noastră era cea mai săracă și mai nenorocită din sat”, își amintește Tang Shaojun , a cărei casă a fost reconstruită de atunci.

„Nici măcar nu aveam frigider sau electrocasnice moderne. Nici o sobă pe gaz. Am gătit cu o sobă cu cărbune. Erau muște peste tot”, a adăugat soțul ei, Liu Changkai, în vârstă de 40 de ani.