Meghan Markle, prima „regală” care votează în Statele Unite

 Meghan Markle, prima „regală” care votează în Statele Unite

Meghan Markle este prima din familia regală britanică care a vota la alegerile prezidenţiale din Statele Unite.

Meghan Markle, ducesă de Sussex şi soţia principelui Harry, este prima membră din epoca modernă a familiei regale care votează la alegeri prezidenţiale în Statele Unite, după cum confirmă Fox News. O sursă apropiată ducesei de Sussex, actriţa de 39 de ani, a declarat revistei People că Markle va vota la aceste alegeri, dar n-a dezvăluit dacă deja a făcut-o prin corespondenţă sau are intenţia de a vota marţi.

Membrii familiei regale nu fac politică

Membrii familiei regale sunt în general încurajaţi să evite să vorbească public despre politică, ceea ce înseamnă că ei rămân dincolo de jocul politic, deci şi dincolo de alegeri. Markle este una din puţinii cetăţeni americani - incluzând-o şi pe Wallis Simpson (Wallis Simpson divorţează în 1937 pentru a treia oară. Regele Edward a decis să abdice în 10 decembrie 1936, pentru a se putea căsători cu femeia pe care o iubeşte, succesorul său fiind George al VI-lea, fratele său. Noul rege îi acordă lui Eduard titlul de Duce de Windsor. Mariajul ducelui de Windsor cu Wallis are loc la 3 iunie 1937, la castelul Candé (Indre-et-Loire) în Franţa şi Wallis devine ducesă de Windsor. Regele George al VI-lea refuză să-i acorde ducesei titlul de Alteţă Regală) - care s-a unit cu familia regală britanică.

Meghan a fost foarte montată în a încuraja pe americani să voteze, dezvăluind în august că are intenţia să voteze

„Ştiu ce înseamnă să ai un cuvânt, dar şi ce înseamnă să simţi că nu te poţi manifesta”, a spus ea într-un interviu pentru revista Marie Claire. „Mai ştiu că mulţi bărbaţi şi femei şi-au pus viaţa în joc ca să se poată face auziţi. Şi acea oportunitate, acel drept fundamental, constă în capacitatea noastră de a a ne exercita dreptul la vot şi de a ne face auzite vocile”.

În discursul său a adăugat: „Unul din citatele mele preferate este acela la care eu şi cu soţul meu am făcut mereu apel, este al lui Kate Sheppard, un lider al mişcării sufragiste din Noua Zeelandă, care a spus: nu te gândi că votul tău nu contează prea mult. Ploaia care împrospătează pământul arid este făcută din mai multe picături'. Iată de ce votez.

Principele Harry, 36 de ani, s-a alăturat recent soţiei sale pentru a încuraja americanii să voteze

În septembrie, perechea a apărut pe ABC fiind prezentată fără titlurile regale, atunci când au fost premiaţi de revista Time Magazine ca fiind printre cele mai influente 100 de persoane ale lumii. Harry a spus, încurajând oamenii, să fie gentili atât online cât şi offline şi să evite să fie atraşi în chestiuni negative înaintea alegerilor, scrie Fox News.

Ne puteți urmări și pe Google News