Sectorul 1 are un primar nou. Judecătorii au validat mandatul lui Clotilde Armand

Sectorul 1 are un primar nou. Judecătorii au validat mandatul lui Clotilde Armand

Clotilde Armand este noul primar al Sectoreului 1 al Capitalei, după ce Tribunalul București a respins toate contestațiile formulate împotriva alegerii sale și a validat mandatul pe care l-a obținut după scrutinul din 26 septembrie.

Judecătorii Tribunalului Municipiului Bucureşti au validat definitiv, marţi, 27 octombrie, la o lună de la încheierea alegerilor locale, mandatul de primar al Sectorului 1 al Capitalei obţinut de Clotilde Armand. Aceasta a fost aleasă de majoritata votanților la alegerile locale care s-au desfășurat în luna septembrie.

Reprezentantă a USR, Clotilde Armand a obținut o decizie în acest sens, de validare, pe 15 octombrie la Judecătoria Sectorului 1. Hotărârea instanţei a fost contestată, însă, contestată de un număr de 125 de persoane, printre care se află şi contracandidatul său, primarul în funcţie care a pierdut alegerile, Daniel Tudorache (PSD). Drept urmare, s-a ajuns la Tribunalul București care, la primul termen de judecată a amânat pronunțarea. Luni, judecătorii au luat în dezbatere cele 125 de apeluri formulate împotriva lui Clotilde Armand, după care a amânat pronunţarea unei decizii pentru marţi.

Într-un final, după analiza solicitărilor formulate împotriva validării, judecătorii au decis să le respingă pe toate și au validat definitiv mandatul de primar obţinut de Clotilde Armand. Astfel, instanţa a respins ca nefondate apelurile declarate de candidatul PSD Daniel Tudorache şi candidatul independent Tudor Helmut Costea. Celelalte apeluri au fost respinse ca fiind lipsite de interes.

Ne puteți urmări și pe Google News

Conform datelor AEP, la Sectorul 1, Clotilde Armand, candidatul susţinut de PNL şi Alianţa USR - PLUS, a câştigat alegerile locale din 26 septembrie cu 40,94% dintre opţiuni, respectiv un număr de 36.455 de voturi. Contracandidatul său, de la PSD, Daniel Tudorache, a întrunit un procent de 39,81%, reprezentând 35.451 voturi.

Reprezentantul PSD, Daniel Tudorache, primarul în funcție al Sectorului 1, a contestat acest rezultat al alegeri, care îi era defavorabil şi a depus o plângere penală la Secţia specială de anchetare a magistraţilor. Acțiunea sa a avut la bază mai multe imagini difuzate de toate posturile de televiziune, în care apar mai multe persoane ersoane care intră în sediul Biroul Electoral al Sectorului 1, în camera în care erau depozitaţi saci cu voturi.