Evenimentul Zilei > Social > Proiect INEDIT în Sectorul 4. Ce plan are Primăria pentru a crea noi locuri de muncă
Proiect INEDIT în Sectorul 4. Ce plan are Primăria pentru a crea noi locuri de muncă

Proiect INEDIT în Sectorul 4. Ce plan are Primăria pentru a crea noi locuri de muncă

Primăria Sectorului 4 va crea pentru locuitorii sectorului noi locuri de muncă în domeniul de tehnologiei, într-o inițiativă de a deveni un hub global pentru întreaga comunitate.

Pentru implementarea acestui demers, Consilierii Locali ai Sectorului 4 au votat, zielele trecute, proiectul de hotărâre privind aprobarea indicatorilor tehnico- economici pentru amenajarea unei construcții modulare cu funcțiunea de HUB Tehnologic.

Administrația locală va încuraja investițiile firmelor străine de tehnologie, pentru a susține businessurile locale și va asigura plus valoare activităților educaționale desfășurate la unitățile de învățământ din campusul educațional situat pe Șoseaua Vitan-Bârzești nr.11.

Totodată, prin construirea acestui HUB Tehnologic, Primăria Sectorului 4 se concentrează permanent pe atragerea de investitori, talente și firme de tehnologie, mizând pe sectorul IT pentru a da un impuls economiei locale din sector.

Așa cum a făcut-o și în ultimii patru ani, în care a găsit mereu soluții pentru infrastructura educațională – de exemplu a reușit să ridice, în mai puțin de trei luni, spațiile necesare pentru 1.500 de copii, care învățau în clădiri aflate într-o stare avansată de degradare.

Liceul Traian Vuia este un exemplu că în sectorul 4 se poate! Aici va fi dezvoltat cel mai mare hub educațional care va reuni toate liceele cu profil tehnologic, astfel încât copiii să poată fi pregătiți pentru meseriile cerute în acest moment pe piața muncii.

Ca rezultat al implementării etapizate a unor astfel de proiecte, echipate cu infrastructură de cercetare adecvată și personal corespunzător, se vor putea desfășura activități de cercetare-dezvoltare, furnizare consultanță
tehnică/tehnologică, transfer tehnologic, activități de micro-producție, furnizare de servicii, precum și programe educaționale.

Rezultatele cercetărilor vor fi transferate în mediul public și privat românesc, contribuind la dezvoltarea socială și economică a Capitalei și reducerea decalajului de performanță atât între regiuni, cât și în cele șase sectoare ale Capitalei.

„Stă în puterea comunității noastre să se dezvolte așa cum trebuie! Este responsabilitatea noastră să formăm specialiștii de mâine, experți competitivi la nivel european. Acest lucru nu va însemna doar locuri de muncă bine plătite, ci o viață mai bună pentru noi toți, cei ce muncim, iubim și trăim în sectorul 4”, declară Daniel Băluță, primarul sectorului 4.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: