Evenimentul Zilei > Justitie > Situație de infarct la Sectorul 1. O nouă amânare a deciziei magistraților ține pe jar zeci de mii de bucureșteni
Situație de infarct la Sectorul 1. O nouă amânare a deciziei magistraților ține pe jar zeci de mii de bucureșteni

Situație de infarct la Sectorul 1. O nouă amânare a deciziei magistraților ține pe jar zeci de mii de bucureșteni

Tensiunile încă persistă la Sectorul 1 din Capitală, unde nu s-a luat, încă, o decizie finală în legătură cu validarea voturilor pentru declararea noului primar.

Magistrații de la Judecătoria Sectorului 1 a amânat, pentru joi, pronunţarea în acestă problemă.

Chiar dacă nu a fost declarat oficial cine va fi noul primar, clotilde armand jubilează, afirmând că sorții sunt de partea ei.

Decizia a fost amânată pentru joi, 15 octombrie 2020

Un magistrat de la Judecătoria Sectorului 1 a luat în discuţie miercuri acest caz, însă a amânat pronunţarea pentru joi.

„Amână pronunţarea la data de 15.10.2020, ora 12,00, pentru când soluţia va fi pusă la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei, conform art.396 alin.2 Cod de procedură civilă. Pronunţată în şedinţa publică astăzi, 14.10.2020″, a hotărât instanţa.

Decizie definitivă la Sectorul 2 din Capitală

Tot miercuri, Judecătoria Sectorului 2 l-a validat pe Radu Mihaiu în funcţia de primar al Sectorului 2, el fiind al cincilea primar de sector care primeşte o decizie favorabilă în instanţă.

Conform datelor AEP, la Sectorul 1, Clotilde Armand, candidatul susţinut de PNL şi Alianţa USR PLUS, a câştigat cu 40,94% dintre opţiuni, respectiv un număr de 36.455 de voturi. Daniel Tudorache, candidatul PSD, a întrunit 39,81%, reprezentând 35.451 voturi.

Daniel Tudorache a contestat însă acest rezultat şi a depus o plângere penală la Secţia specială de anchetare a magistraţilor, după ce posturile de televiziune au difuzat imagini cu mai multe persoane care intră în sediul Biroul Electoral al Sectorului 1, unde erau depozitaţi saci cu voturi.

Declarația candidatului Clotilde Armand după alegeri

Noi de dimineata, la ora 6, stiam deja cine a castigat aceste alegeri. Toate procesele verbale au fost intocmite corect, cu reprezentantii tuturor partidelor. Au fost diferente foarte mici, de unul, doua sau trei voturi intre numarul de voturi anulate, nule si asa mai departe. Cand a fost cazul, au fost renumarate aceste voturi, in fata tuturor delegatilor. Toti delegatii au fost chemati, din nou, la biroul electoral de sector si au asistat la refacerea proceselor verbale, cu diferente foarte mici. A fost o tentativa de frauda, dar, pana la urma, procesul a decurs extrem de normal, fara incidente. A fost un proces fara probleme, a spus Clotilde Armand, potrivit agerpres.ro

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: