Culmea ghinionului. Infectată cu coronavirus, a făcut accident în drum spre spital

Culmea ghinionului. Infectată cu coronavirus, a făcut accident în drum spre spital

Ca și cum nu ar fi fost suficientă prima problemă, a mai apărut un necaz

O salvare a Serviciului de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Vaslui a fost implicată, joi, într-un accident rutier ce a avut loc pe raza comnei Muntenii de Jos. La locul cu pricinaa a juns și detaşamentul de pompieri Vaslui, care a intervenit cu o autospecială echipată modul de descarcerare şi o ambulanţă tip B2.

Ambulanţa respectivă se îndrepta cu o pacientă spre spre Spitalul din Bârlad și avea semnalele acustice şi luminoase pornite. Un autocamion, care venea din sens opus şi al cărui şofer a făcut o manevră bruscă pentru a evita impactul cu o maşină care circula în fața sa și care trăsese pe marginea drumului pentru a face loc autosanitarei, a lovit violent salvarea, conform informațiilor oficialilor, citați de siteul estnews.ro.

Șoferul a putut să meargă acasă

Ne puteți urmări și pe Google News

Atât șoferul ambulanței, un bărbat de 56 de ani, cât și pacienta - 35 de ani - au fost transportați de urgență la spital pentru a beneficia de primul ajutor.

„În urma accidentului, conducătorul ambulanței, un bărbat de 56 de ani, a fost rănit, la fel ca și pacienta de 35 de ani aflată în partea din spate a autosanitarei. Cele două persoane rănite au fost preluate de alte ambulanțe și transportate la Spitalul Județean de Urgență Vaslui”, a declarat Silvia Manta, purtătorul de cuvânt al Poliției Județene Vaslui. 

Din câte se pare, șoferul s-a ales în urma accidentului cu o contuzie toracică, dar seara a fost externat și a putut să meargă acasă. „Ambulanța, care transporta o pacientă Covid pozitiv, a fost lovită de un autotren care a intrat pe contrasens.

Ambulanțierul a avut o contuzie toracică, cu fractură de arc costal, dar a fost externat în cursul serii, după ce a primit îngrijirile necesare. Asistenta medicală nu a suferit leziuni.”, mai precizează sursa citată. Polițiștii fac în acest moment cercetări pentru a stabili condițiile în care s-a produs acest accident rutier.