Situație din școli se complică. Copiii nu mai sunt în siguranță

Situație din școli se complică. Copiii nu mai sunt în siguranță

Mai mulți elevi și un cadru didactic de la mai multe unități școlare din Sectorul 4 au fost infectați cu noul coronavirus, a anunțat Primăria Sectorului 4, într-un comunicat de presă.

Informația a fost prezentată de Primăria sectoruluI 4 într-un comunciat de presă. Potrivit sursei citate, cinci elevi, un preşcolar şi un cadru didactic de la şapte unităţi de învăţământ au fost confirmaţi cu COVID-19.

„Primăria Sectorului 4 a dispus în regim de urgenţă, măsuri de dezinfecţie a şapte unităţi de învăţământ de pe raza Sectorului 4, după ce în cursul zilei de astăzi, 6.10.2020, alte 7 persoane (5 elevi, un preşcolar şi un cadru didactic) au fost confirmate pozitiv cu virusul SARS-CoV-2”, informează Primăria Sectorului 4 în comunicatul de presă.

Conform informării prezentate de Primărie, este vorba despre Grădiniţa „Mărţişor” (un preşcolar a fost confirmat pozitiv cu virusul SARS-CoV-2), Colegiul Naţional de Arte „Dinu Lipatti” (un elev a fost confirmat pozitiv), Şcoala Gimnazială „George Bacovia” (un elev a fost confirmat pozitiv), Şcoala Gimnazială Nr. 113 (un elev a fost confirmat pozitiv), Şcoala Gimnazială Nr. 96 (un elev a fost confirmat pozitiv), Şcoala Gimnazială Nr. 165 (un elev a fost confirmat pozitiv), Seminarul Teologic Liceal Ortodox (un cadru didactic a fost confirmat pozitiv).

Ne puteți urmări și pe Google News

Măsurile au fost dispuse, împreună cu Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti şi cu Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti, în baza ordinului nr. 5.487/1.494/2020 pentru aprobarea măsurilor de organizare a activităţii în cadrul unităţilor/instituţiilor de învăţământ în condiţii de siguranţă epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-COV-2.

„La apariţia într-o clasă din unitatea de învăţământ a unui caz confirmat de îmbolnăvire cu virusul SARS-COV-2, se suspendă cursurile clasei respective, pentru o perioadă de 14 zile. În situaţia în care în aceeaşi sală cursurile sunt organizate în schimburi, se vor suspenda doar cursurile pentru clasa în care a fost confirmat cazul de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2, urmând ca elevii din schimbul următor să îşi desfăşoare cursurile”, se arată în actul normativ.

La finalul săptămânii trecute, Şcoala Gimnazială numărul 194 din Sectorul 4 a intrat în scenariul roşu de funcţionare după ce, la nivelul unităţii, au fost înregistrate patru persoane infectate cu virusul SARS-CoV-2. Anunțul a fost făcut de reprezentanții Primăriei de Sector, în administrarea căreia se află unitatea de învățământ.