„A muri este frumos, curaj!” Acesta este „chatul sinucigaș” care atrage copiii

„A muri este frumos, curaj!” Acesta este „chatul sinucigaș” care atrage copiii

Ei îl numesc „chat-ul sinuciderii”, un joc online în care adolescenții se încurajează să-și ia propria viață cu practici de auto-vătămare.

„A muri este frumos”. „ Haide, este singura cale de ieșire ”, la asta îndeamnă copiii „ chatul sinucigaş” în care zeci de adolescenți sunt inițiați în ritualul macabru al morții.

Jocul monstruos arată copiilor cum să se sinucidă

Ne întâlnim cu toții acolo, în fața unui ecran gol. De cealaltă parte a monitorului se află un „monstru”  fără chip care lovește în tinerele victime.  Este un joc sadic, pervers  în care poţi pierde copiii la o vârstă fragedă. Un necunoscut îi ia de mână, apoi îi împinge de pe o stâncă fără să le atingă nici măcar spatele. Este un vârtej de groază care suge sângele vieții, zi de zi, până când prăpastia dispare înainte de soluția finală a morții. Apoi,  adolescenții sunt îndemnați la practici de  auto-vătămare: îi învaţă cum să fie cruzi şi nemiloşi cu ei înşişi.

„A muri este frumos”, este sloganul care se repetă la nesfârșit în acele discuții până când mintea se întunecă complet. În acel moment, victima oprește computerul și se aruncă de pe un balcon. Monstrul a câștigat încă o dată.

Povestea lui Paolo din Roma

Dar, din fericire, există cineva care reușește să-și vină în fire din vâltoarea jocului și să-și salveze pielea. Paolo, un tânăr de 13 ani din Roma a ajuns, întâmplător, în mijlocul  acestor „discuții sinucigașe” de pe internet. Totul a  început în lunile blocării. Paolo se simţea singur, nu mai existau prieteni din școală sau fotbal, aşa că a decis să stea închis în camera lui petrecând zile întregi în fața computerului. Într-o zi, primește o invitație de la un străin să participe la un joc online.

Nu știe ce este...dar acceptă. Intrigat,  începe conversațiile cu presupuși colegi: în dialogurile cu prietenii virtuali, vorbeam despre moarte, despre cum să-ți faci răni sau să-ți iei viața pentru a te „elibera”.

Unii dintre participanți arată fotografii cu tăieturile de pe corp

Paolo este fascinat de tot ceea ce vede, atât de mult încât nu se mai poate desprinde de monitor nici măcar o secundă. În final se împrieteneste cu o persoană care, după ce i-a câștigat încrederea, îi cere să treacă la fapte. Moartea este singura soluție, şi  nu face altceva decât să-i repete, până la epuizare.  Paolo încearcă să reziste, ca să nu cedeze tentației diabolice, dar era al naibii de greu.

Părinții au simțit că ceva nu este în regulă, pentru că Paolo devenise retras și ursuz cu toată lumea. Așadar, într-o noapte, bătut de o mie de îndoieli, tatăl său decide să-i verifice smartphone-ul. Descoperă un univers paralel, compus din groază și sadism, în care propriul său fiu a fost catapultat. În acel moment, el decide să raporteze totul carabinierilor care deschid o anchetă. Paolo a reușit să se salveze datorită sprijinului unui psihoterapeut, după ce tatăl său a fost inspirat să-i verifice telefonul copilului

„Sinuciderile, în creștere în rândul adolescenților”

„ Consultațiile neuropsihiatrice  pentru încercări sau idei de sinucidere, comportamentele de auto-vătămătoare ale minorilor au crescut de 20 de ori din 2011 până în 2018 ”, a delcarat un medic de specialitate. Din păcate toți cei foarte tineri au posibilitatea să-şi  ia informațiile de pe Internet, şi aşa dau peste astel de jocuri  care pot incita moarte, la auto- vătămare, şi din păcate nimeni nu face nimic în acest sens, notează ilgiornale.

Cel mai grav eveniment a fost înregistrat la Napoli, pe 29 septembrie, cu sinuciderea unui copil de 11 ani.

Copilul de unsprezece ani a scris un mesaj, înainte de a se sinucide, apoi s-a aruncat de pe balconul apartamentului său de la etajul unsprezece al unei clădiri din via Mergellina, Napoli. Copilul era sănătos, se descurca bine la școală, făcea sport. Avea tot ceea ce-şi poate dori un adolescent, dar, din păcate,  social media a învins...în cazul lui.

Ne puteți urmări și pe Google News