Ce surpriză a avut un bolnav de Covid-19, care a sunt de 69 de ori la DSP

Ce surpriză a avut un bolnav de Covid-19, care a sunt de 69 de ori la DSP

Un bolnav de Covid a sunat de numai puțin de 69 de ori la DSP Ilfov până când, într-un final, a fost contactat de o asistentă după ce cazul său a apărut în presă.

Bărbatul a fost contactat de o asistentă la scurt timp după ce Libertaea a publicat articolul în care relata cazul său. Aceasta i-a explicat că personalul DSP Ilfov este foarte aglomerat și nu poate prelua toate apelurile, însă nu l-a întrebat deloc despre persoanele cu care a intrat în contact sau dacă are unde să stea izolat.

„Se mai întâmplă, mai insistați”, i-a spus angajata DSP Ilfov.

Bărbatul de 37 de ani a fost confirmat cu COVID-19 miercuri și de atunci a sunat de 69 de ori la DSP Ilfov, fără răspuns. Ca să își protejeze soția și cei doi copii, s-a închis singur într-o cameră din apartament.

„Nu m-a întrebat nimic despre persoanele cu care am luat contact, nici dacă am loc în care să mă izolez, doar să mă prezint peste două săptămâni la ei cu mască, mănuși, pix și buletin ca să îmi dea o hârtie”, a spus bărbatul. Când a întrebat-o pe asistentă dacă poate să o sune, în caz că soția sa se simte rău, pe numărul de pe care l-a apelat, numărul personal al asistentei, aceasta i-a spus că trebuie să sune la cele de fix, de pe site – cele la care a încercat, fără succes, de 69 de ori!

Reprezentantul DSP i-a sugerat să se interneze în spital dacă starea i se înrăutățește. Inițial, bărbatul a povestit pentru Libertatea că boala a debutat cu o simplă durere în gât și o tuse ușoară sâmbătă spre duminică. Au fost simptome pe care bărbatul nu le-a luat în seamă. “Poate am băut apă rece, nu am dat importanță, mai ales că luni mi-a trecut, m-am simțit bine”, a spus el.

Marți, însă, a avut febră foarte mare și și-a pierdut gustul. A fost momentul în care a intrat în panică și a decis să se testeze. Rezultatul a ieșit pozitiv miercuri. “De când m-am testat stau închis într-o cameră din apartament, ca să evit pe cât posibil să intru în contact cu soția mea și cu copiii. Copiii mei au 6 și 9 ani”, a mai povestit el.

De atunci a tot sunat, două zile la rând, la numerele de telefon publice ale DSP Ilfov, dar nu i-a răspuns nimeni. Azi, după ce a povestit situația sa reporterilor Libertatea, a continuat să apeleze DSP, atât telefonic, cât și pe e-mail până când în sfârșit l-a sunat asistenta.

Ne puteți urmări și pe Google News