Strigător la cer! Ce le-a dat prin cap unora cu scopul de a răspândi coronavirusul

Strigător la cer! Ce le-a dat prin cap unora cu scopul de a răspândi coronavirusul

Au organizat un camping pe plajă pentru a răspândi Covid-19. Agenţii Gărzii Civile şi ai Poliţiei Locale au identificat cele 62 de persoane care au răspuns la chemare.

Aceştia au convocat o excursie de camping, nici mai mult, nici mai puţin decât pentru a răspândi Covid-19 pe insula Tenerife, în plus, au rămas într-o zonă protejată cum ar fi plaja Los Patos, care a fost închisă publicului ani de zile din cauza alunecărilor de teren din zonă.

Agenţii Gărzii Civile şi Poliţia locală din La Orotava, au identificat cele 62 de persoane care au fost în campingul format pe plajă - toţi chemaţi prin intermediul reţelelor de socializare.

„În ultimele zile, agenţii Gărzii Civile au descoperit un fel de întâlnire pe reţelele de  socializare pentru a face o excursie de camping în acest weekend pe plaja Los Patos, cu scopul de a răspândi coronavirusul”, a spus consilierul de securitate de la La Orotava, Narcis Pérez, care a dat asigurări că „aceasta este o ameninţare care a fost luată foarte în serios, întrucât Garda Civilă a efectuat o anchetă foarte amănunţită pentru a intercepta apelul”.

Ne puteți urmări și pe Google News

Agenţii Gărzii şi ai Poliţiei locale au pus la punct un dispozitiv comun şi la 8:30 dimineaţa s-au îndreptat spre plajă pentru a o evacua şi a elimina toate colibele improvizate pe plajă, a elimina semnalizarea de recunoaştere a locului pentru ceilalţi participanţi care se îndreptau spre acest loc, dar şi pentru a degaja gunoiul aruncat în acest spaţiu protejat.

În ciuda faptului că plaja Los Patos este închisă publicului din cauza alunecărilor de teren, primarul localităţii a explicat că „sunt mulţi oameni nechibzuiţi care coboară pe această plajă în fiecare sfârşit de săptămână nu numai pentru a face baie, dar chiar pentru a campa”.

"Vrem să dăm un mesaj clar că trebuie să se respecte semnele de interdicţie şi să amintim că plaja este închisă din cauza alunecărilor de teren, că se lucrează pentru realizarea unui nou acces", a insistat Pérez, care a adăugat că, în acest caz, nu numai că participanţii la camping au încălcat interzicerea accesului în zonă, ci şi că „trebuie să adăugăm îngrijorarea că aceste apeluri la concentrări de oameni sunt făcute cu un scop, într-o situaţie de urgenţă pentru sănătate, lucru verificat de agenţi, acela de a răspândi virusul ucigaş“. Minţi crimnale, informează eldia.es.