Recompensă de 10 milioane de dolari! Pentru ce oferă SUA banii. Ce n-a făcut Obama
- Iuliu Vlădescu
- 6 august 2020, 07:57
Secretarul de stat al SUA, Mike Pompeo, a anunţat că Statele Unite vor acorda o recompensă de 10 milioane de dolari pentru arestarea oricărui actor străin care intervine în alegerile prezidenţiale din noiembrie.
„Statele Unite oferă o recompensă de până la 10 milioane de dolari pentru informaţii care permit identificarea sau localizarea oricărei persoane care, acţionând la ordinele sau sub controlul unui guvern străin, intervine în alegerile americane”, a declarat secretarul de stat american, într-o conferinţă de presă, potrivit AFP, preluată de Agerpres.
Declarația șefului diplomației americane vine în contextul în care președintele Donald Trump a fost hărțuit de adevrsarii democrați și de diverși oficiali loiali acestora pe parcursul întregului său mandat. A existat o investigați cu privire la un presupus ajutor primit din partea Rusiei pentru alegerea sa, precum și un proces de impeachment, deschis după ce primele acuzații s-au dovedit neconcludente.
Russiagate, un pistol cu apă
În martie 2019, după 675 de zile de investigaţii, procurorul special Robert Mueller a pus capăt anchetei sale privind presupusa complicitate dintre Trump şi Rusia, fără a produce vreo dovadă despre vinovăţia preşedintelui. Procurorul special Robert Mueller a închis lunga şi controversata sa investigaţie în legătură cu presupusa complicitate dintre Donald Trump şi regimul de la Moscova fără noi puneri sub acuzaţie.
De ce Trump NU este TERMINAT, așa cum urlă SIRENELE de presă
Se întâmplă din nou: Inamicii lui Trump lansează „Russiagate 2020”
Faptul că, după doi ani de anchetă, procurorul Mueller nu a descoperit nimic care să îl incrimineze pe Trump şi nici nu vor fi alte inculpări împotriva membrilor echipei sale de campanie reprezintă o lovitură cumplită recepţionată de adversarii preşedintelui.
Mueller a adus în faţa justiţiei 34 de persoane şi trei companii, unele soldate cu condamnări la închisoare pentru câţiva apropiaţi ai lui Trump, precum Paul Manafort, fost şef de campanie al acestuia în perioada iunie-august 2016, sau Michael Cohen, fost avocat personal. Nici una dintre inculpările formulate de Mueller nu a avut însă vreo legătură cu presupusa complicitate Trump – Rusia.
Robert Mueller i-a înmânat procurorului general Robert Barr vineri seara raportul anchetei sale care a durat 22 de luni. Acesta din urmă a petrecut sâmbătă nouă ore studiind documentul, afirmând că spera să remită Congresului în cursul zilei de duminică sau cel mai târziu luni „principalele concluzii”.
Serviciile secrete americane s-au grăbit să anunţe, încă dinainte ca Trump să fie instalat oficial la Casa Albă, în ianuarie 2017, că Rusia s-a amestecat în alegerile prezidenţiale pentru a-l ajuta pe candidatul Republican. Presupusa complicitate („collusion”) cu Moscova a fost calul de bătaie al opoziţiei Democrate şi al inamicilor lui Trump din toată lumea – de la Uniunea Europeană la ONG-urile stângiste – care sperau că raportul se va solda cu punerea sub acuzare a preşedintelui, scoţându-l astfel din joc pentru alegerile din 2020.
„Statul paralel” din SUA se prăbușește? A început contraatacul lui Donald Trump împotriva progresiștilor!
Dușmanul lui Trump de la FBI recunoaște: Există Interceptări ilegale în anchetă!
Mai mult, lipsa oricărei dovezi incriminatoare la adresa lui Trump, după doi ani de anchetă din partea unui procuror care poate fi acuzat de orice, dar nu şi că a fost prea amabil cu preşedintele, demonstrează că toată puzderia de declaraţii ale unor aşa-zise „surse” din serviciile secrete, care au alimentat zi de zi presa cu acuzaţii „indubitabile”, a fost în realitate o uriaşă operaţiune de denigrare şi compromitere.
Un impeachment ratat
După eșecul acestei investigații, democrații au lansat un alt atac, de această dată în Congress, acuzându-l pe Trump de afaceri necurate în Ucraina. Doar că, după tot scandalul mediatic, la începutul acestui an, 52 dintre cei 100 de senatori americani l-au declarat pe preşedintele american nevinovat de abuz de putere şi 53 de acuzaţia de obstrucţionare a bunei funcţionări a Congresului, acuzaţii adoptate la 18 decembrie de Camera Reprezentanţilor.
Democraţii au comis o „eroare politică colosală” prin iniţierea procedurii de destituire împotriva lui Donald Trump, a afirmat miercuri liderul majorităţii republicane din Senat, Mitch McConnell, la scurt timp după achitarea preşedintelui american, relatează AFP.
Trump trage la foc automat în democrați. Acuze grave. „Corupți, murdari, turnători”
„Russiagate” și procesul de Impeachment – propulsoarele care îi vor aduce lui Trump al doilea mandat
Un singur senator republican, Mitt Romney, a votat pentru demiterea președintelui Donald Trump, însă doar la una dintre acuzații, cea referitoare la convorbirea cu președintele Ucrainei, nu și la cea de obstrucționare a Congresului.
Mitt Romney este cel care a pierdut alegerile, din partea Partidului Republican, în 2012, în fața democratului Barack Obama, și a ratat nominalizarea în 2016, alegerile câștigate de actualul președinte al SUA.