Se întâmplă din nou: Inamicii lui Trump lansează „Russiagate 2020”

Se întâmplă din nou: Inamicii lui Trump lansează „Russiagate 2020”

Primii trei ani de mandat ai lui Donald Trump au fost marcați de scandalul iscat de Democrați al unei presupuse imixtiuni ruse în alegerile prezidențiale.

Oficiali din serviciile secrete americane l-ar fi informat pe Bernie Sanders că Rusia încearcă să îi sporească șansele de a câștiga alegerile prezidențiale din SUA. Președintele Donald Trump și membri ai Congresului ar fi primit și ei informări despre eforturile Kremlinului de a-l ajuta pe Sanders, scrie Washington Post.

Într-o declarație pentru acest ziar, Sanders a declarat că Putin este un „criminal” și că se „opune categoric” oricăror ingerințe în alegerile din Statele Unite.

„Sincer, nu mă interesează cine dorește Putin să fie președinte”, a spus Sanders. „Mesajul meu către Putin este clar: ține-te departe de alegerile americane, iar eu, ca președinte, voi avea grijă să fie așa.”

Și candidatul Democrat care se declară „socialist” a continuat:

„În 2016, Rusia a folosit propaganda pe internet pentru a semăna discordia în țara noastră, și înțeleg că fac la fel și în 2020. O parte din materialele murdare de pe internet atribuite campaniei noastre s-ar putea să nu vină de la sprijinitorii mei adevărați.”

Într-o declarație făcută presei, legată de informațiile publicate de Washington Post, Sanders a afirmat că a aflat despre interferența Rusiei cu o lună în urmă.

Articolul din Washington Post (unul dintre marii dușmani ai lui Trump) apare după ce Sanders s-a întrebat dacă nu cumva Rusia se află în spatele unora dintre postările online care îl sprijină pe acesta, și care au fost descrise drept toxice și violente de către un alt candidat Democrat, Pete Buttigieg, în cadrul dezbaterii din Nevada de săptămâna aceasta.

Și alți contracandidați ai lui Sanders au acuzat violența campaniei online a acestuia.

„Cu toții ne amintim de 2016 și de eforturile rușilor și ale altora de a încerca să se amestece în alegerile noastre și să ne dezbine”, a spus Sanders.

Zilele trecute, New York Times (un alt mare inamic al lui Trump) scria exact contrariul: că oficiali din serviciile de informații americane i-au pus la curent pe unii congresmeni că Rusia„manifestată o preferință” pentru ca Donald Trump să câștige din nou alegerile.

Într-un mesaj pe Twitter de vineri, Trump a respins articolul din New York Times:

„O altă campanie de dezinformare este lansată de Democrați în Congres, afirmând că Rusia mă preferă pe mine oricăruia dintre contracandidații Democrați, incapabili după două săptămâni să numere voturile din Iowa.”

În martie 2019, raportul procurorului special Robert Mueller a conchis că nu a existat nici un fel de complicitate între Donald Trump și Moscova, după doi ani și jumătate de anchetă.