Evenimentul Zilei > Opinii > Invitatii EVZ > „Statul paralel” din SUA se prăbușește? A început contraatacul lui Donald Trump împotriva progresiștilor!
„Statul paralel” din SUA se prăbușește? A început contraatacul lui Donald Trump împotriva progresiștilor!

„Statul paralel” din SUA se prăbușește? A început contraatacul lui Donald Trump împotriva progresiștilor!

Lupta dintre democrați și președintele american Donald Trump nu este decât vârful aisbergului. Departe de camerele de luat vederi ale televiziunilor se duce o altă bătălie, mult mai dură. Structurile „Statului Paralel”, care au acaparat în ultimii zeci de ani o putere uriașă, se înfruntă cu o parte din serviciile secrete, care au trecut de partea președintelui Trump.

Sunt o grămadă de semne care arată că, încă dinainte de a scăpa de acuzațiile referitoare la interferența rușilor în alegerea sa ca președinte, Donald Trump ar fi declanșat contraatacul.

Semnale sunt și la nivel oficial. Avocatul președintelui Trump, Rudy Giuliani, fostul primar al metropolei New York, a anunțat că foști și actuali oficiali ai FBI și ai Departamentului de Justiție vor da socoteală pentru că au inventat interferența rusă. „Cred, în următoarele șase luni, vom descoperi dovezi că ceea ce au făcut aici a fost criminal” (…) „Cineva a făcut asta, cineva a conceput asta și au mers mai departe și au încercat să o demonstreze” (…)”Și trebuie să aflăm: Cine e creierul din spatele acestei manevre?

Există patru sau cinci posibilități, cred că le vom găsi”. Giuliani a adăugat că suspiciunile sale se limitează la oamenii din conducerea FBI, adăugând că agenții de teren și personalul agențiilor încearcă doar să-și servească țara. „Ei bine, în primul rând, știu că sunteți de acord cu mine, oamenii pe care îi acuzăm sunt politicienii corupți din fruntea FBI și DOJ (Departamentul pentru Justiție), dar nici un agent federal al FBI nu este implicat în asta”, a spus Giuliani. Contraatacul lui Trump nu se limitează, însă, numai la cei care au încercat să-l doboare folosind interferența rusă . Conducerea celei mai mari organizații așa-zis antirasiste in Statele Unite, faimoasa Southern Law Poverty Center, a demisionat recent în urma unor acuzații venite parcă de nicăieri.

Cine cunoaște istoria Southern Law Poverty Center știe că această instituție, o adevărată Inchiziție progresistă cu o putere financiară fabuloasă, era stat în stat și că nimeni din Statele Unite nu avea curajul să o atace. Decapitarea ei nu poate fi decât rodul unei acțiuni a serviciilor secrete. Și acesta nu e decât începutul, Din câte se pare, președintele american vrea să „rezolve” cât de curând și problema partizanatului politic al universităților, dar și cenzura pe care marile companii de social-mediaîncearcă să o aplice vocilor conservatoare.

 

Publicat in categoriile: Invitatii EVZ
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: