Clanul care face legea în Piața Reșița. Fața neștiută a traficanților

Clanul care face legea în Piața Reșița. Fața neștiută a traficanților

La două săptămâni după ce ministrul Marcel Vela a declarat că a dispus o anchetă față de acuzațiile legate de traficul de țigări în Piața Reșița, polițiștii și procurorii DIICOT au descins la membrii unui clan celebru care coordona operațiunile

Așa cum a dezvăluit, în exclusivitate, evz.ro, traficul de țigări din Piața Reșița a fost favorizat de lipsa de implicare a unor șefi din Ministerul Afacerilor Interne (MAI).

O anchetă declanșată de polițiștii de Criminalitate Organizată și de procurorii DIICOT scoate la iveală faptul că cei care coordonau operațiunile ilegale în Piața Reșița sunt doi frați, membri ai unui clan celebru.

Surse judiciare au dezvăluit, pentru evz.ro, că este vorba despre clanul Văncică.

Ne puteți urmări și pe Google News

Din datele furnizate de Poliția Română și DIICOT reiese cum funcționa rețeaua.

Exclusiv. Cazul Piața Reșița explodează. Dezvăluiri uluitoare ale unui polițist despre traficul de țigări

Traficul cu țigări netimbrate din Piața Reșița, sub protecția Poliției. Ministrul de Interne promite o anchetă!

Astfel, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Serviciului Grupuri Infracționale Violente - DGPMB au efectuat, miercuri dimineața, un număr de 37 de percheziții domiciliare, pe raza municipiului București și a județelor Ilfov și Constanța.

Acțiunea a avut ca scop destructurarea a două grupuri infracționale organizate specializate în săvârșirea infracțiunii de contrabandă.

 

„În cauză există suspiciunea rezonabilă că în zona Piața Reșita din București, Sector 4, activează două grupări infracționale, al căror nucleu este reprezentat de doi  frați, care au ca principală preocupare comercializarea de țigări fără marcaj fiscal, provenite, de regulă, din Republica Moldova, introduse nelegal pe teritoriul României cu sprijinul unor cetățeni moldoveni și deținute cu încălcarea dispozițiilor legale”, se arată în comunicatul DIICOT.

Anchetatorii transmit că activitățile de comercializare a țigărilor provenite din contrabandă sunt desfășurate în două „puncte de desfacere”, poziționate strategic la extremitățile Pieței Reșița.