Semnal de alarmă. Care sunt cele 5 afecțiuni expuse atacului coronavirusului

Semnal de alarmă. Care sunt cele 5 afecțiuni expuse atacului coronavirusului

Pe măsură ce coronavirusul revine și în Statele Unite, oficialii din domeniul sănătății fac tot ce pot pentru a proteja americanii care sunt cel mai expuși riscului de boală. Și aceștia au fost identificați.

Este bine știut faptul că adulții în vârstă și cei cu comorbidități pot suferi efectele negative ale virusului și în multe cazuri, sunt mai puțin susceptibili să se recupereze. Dar ce condiții de bază pot să ducă la rezultate slabe în privința refacerii pacienților care contractează COVID-19?

Acestea sunt cele cinci cele mai raportate comorbidități la pacienții cu COVID-19:

  • Hipertensiune
  • Boala cardiovasculara
  • Diabet
  • Obezitatea
  • Boala pulmonară cronică

Conform datelor oferite de Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC), vizitele la spital au fost de șase ori mai mari în rândul pacienților cu afecțiunile enumerate, iar acești pacienți aveau de 12 ori mai multe „șanse” să moară din cauza COVID-19 decât omologii lor fără alte probleme medicale, informează Fox News.

Ne puteți urmări și pe Google News

Jurnal de Pandemie. România se întoarce la vârful crizei sanitare: 460 de cazuri noi

Anunțul care cutremură Europa. Sistemele de sănătate, la un pas de colaps

Situația a devenit dramatică în ultimele zile întrucât numărul cazurilor noi de infectare cu coronavirus din Statele Unite atinge deja un nivel record, potrivit datelor raportate de Universitatea Johns Hopkins.

Astfel, peste 35.900 de noi cazuri de COVID-19 au fost înregistrate numai joi în decursul a 24 de ore, ridicând numărul total al contaminărilor pe teritoriul american la circa 2,4 milioane. Această tendinţă este în creştere semnificativă de mai multe zile și tendința se menține.

Aproape jumătate din cele 50 de state americane au cunoscut o creştere a numărului de cazuri în ultimele două săptămâni, iar unele dintre acestea, ca Texas şi Florida, afişează recorduri cotidiene în numărul de cazuri înregistrate.

Vaccinul se testează deja pe oameni! Care sunt primele rezultate oficiale?

Anunț îngrijorător. Pentru ce categorie de vârstă ar putea să nu funcționeze vaccinul anti Covid-19

Pe de altă parte, 756 de persoane au decedat din cauza COVID-19 în SUA într-o zi, potrivit datelor univeristăţii cu sediul la Baltimore.

Aceasta ridică la peste 120.100 bilanţul pandemiei în prima putere economică mondială, de departe cea mai îndoliată ţară din lume.