Cum și-a controlat prințul William teama de a vorbi în public

Cum și-a controlat prințul William teama de a vorbi în public

Prinţul William, nepotul reginei Elisabeta a II-a, a povestit că problemele cu vederea la distanţă l-au ajutat să-şi depăşească starea de teamă atunci când trebuia să vorbească în public, cu ocazia diverselor evenimente.

 

În vârstă de 37 de ani, William, duce de Cambridge, este al doilea pe linia de succesiune la tronul Marii Britanii, după tatăl său, Prințul Charles, de Welles. El a făcut această mărturisire într-un interviu pentru un documentar despre importanţa îngrijirii sănătăţii mintale.

Vorbind despre anxietate, ca problemă medicală, prinţul William a dezvăluit că şi el a trecut prin astfel de stări. Acestea se manifestau atunci când trebuia să susțină discursuri importante în fața publicului. Ducele de Canmbridge a precizat că a reușit să sape de aceaste stări datorită problemelor cu vederea.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Vederea mea a început să slăbească puţin câte puţin pe măsură ce înaintam în vârstă şi nu obişnuiam să port lentile de contact, astfel că atunci când pronunţam discursuri nu puteam vedea chipurile în depărtare”, a relatat fiul cel mare al regretatei Diana, prinţesă de Wales, în interviul acordat pentru documentar care urmează să fie difuzat de BBC.

Prințul a mai spus că din cauza vederii încețoșate, nu reușea să-și dea seama dacă cei din sală îl priveau și, astfel, stările sale de anxietate se ameliorau.

„Feţele erau înceţoşate şi nu puteam să-mi dau seama dacă cineva din sală mă priveşte. Văd suficient de bine de aproape şi pot citi de pe hârtie, dar nu pot vedea departe în sală. Iar acest lucru m-a ajutat foarte mult să-mi înving anxietatea”, a spus William.

Anxietatea este definită ca o emoție ce se caracterizează printr-o stare neplăcută de tulburare interioară, adesea acompaniată de comportament nervos. Anxietatea este un simțământ de neliniște și îngrijorare, care este de obicei generalizată ca o suprareacție la o situație care este văzută doar în mod subiectiv ca amenințătoare.

Anul trecut, prinţul William i-a adus un omagiu străbunicului său, regele George al VI-lea, tatăl reginei  Elisabeta a II-a, care suferea de bâlbâială şi era cunoscut pentru dificultăţile sale de a vorbi în public.

George al VI-lea, pe numele sau întreg Albert Frederick Arthur George, (n. 14 decembrie 1895 - d. 6 februarie 1952) a fost rege al Marii Britanii, al Irlandei și al altor dominioane britanice, împărat al Indiei din 11 decembrie 1936 până la decesul său din 6 februarie 1952.