Nepotism în UE? Fosta șefă a Politicii Externe a UE a luat-o pe urmele Elenei Ceaușescu!

Nepotism în UE? Fosta șefă a Politicii Externe a UE a luat-o pe urmele Elenei Ceaușescu!

Vă vine sau nu să credeți, stilata Frederica Mogherini, fosta șefă a Politicii Externe a UE, și semianalfabeta Elena Ceaușescu au ceva în comun. O ambiție extraordinară de a fi considerate femei de știință.

Cu ajutorul soțului, Elena Ceaușescu a devenit academician. Frederica Mogherini vrea să se cocoațe, cu ajutorul foștilor colegi și, se pare, ai unora dintre actualii lideri, în funcția de șef al College of Europe, o unitate de învățământ înființată pentru a pregăti viitorii oficiali ai UE.

O singură mare diferență există. Dacă în România lui Ceaușescu nimeni n-a avut curajul să deschidă gura, în UE a izbucnit ditamai scandalul.

Și nu e vorba numai de faptul că Mogherini nu are pregătirea și experiența necesare, ci și de acuzații grave că unul dintre foștii ei colegi abuzează de puterea lui pentru a-i împlini italiencei această ambiție. Iată ce scrie site-ul progresist politico.eu!

Ne puteți urmări și pe Google News

„Candidatura ei - și aparentul sprijin de care se bucură la nivel  înalt - au provocat un strigăt de indignare printre absolvenții și profesorii Colegiului, dar și printre oficialii UE.

Ei se plâng că Mogherini nu este calificată pentru acest post, nu îndeplinește criteriile stabilite și a intrat în cursă luni după termenul limită fixat pe 30 septembrie 2019.

Aceștia îl acuză Herman Van Rompuy, fostul președinte al Consiliului European și fost prim-ministru al Belgiei, care conduce acum Consiliul administrativ al Colegiului, că ar fi scăpat de alți candidați bine pregătiți pentru a-i face loc lui Mogherini”.

"Acest lucru este ca și cum ai pune pe cineva care nu a învățat niciodată să zboare căpitanul unui avion uriaș de pasageri.(...) Se pare că Colegiul a pus puterea stelelor și puterea de rețea peste rigoarea și experiența academică”, a declarat, pentru politico.eu, Michiel van Hulten, absolvent al Colegiului Europei.

De la profesori și absolvenți, revolta a ajuns și în Parlamentul European. 15 eurodeputați  ecologiști i-au scris miercuri președintelui Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.