Crima care i-a obligat pe polițiști să poarte mănuși

Crima care i-a obligat pe polițiști să poarte mănuși

Soția suspicioasă a lui Patrick Mahon a declanșat ancheta solicitând unui prieten, fost ofițer de poliție, să verifice biletul de bagaje pe care l-a găsit în costumul bărbatului său.

Apoi, Patrick Mahon (foto) era arestat sub suspiciunea de crimă după ce a mers la gara Waterloo din Londra pentru a-și ridica o geantă. El a mărturisit rapid că cuțitul însângerat din geantă era legat de moartea amantei sale, Emily Kaye.

Mahon a direcționat detectivii Scotland Yard către o scenă deosebit de groaznică într-un bungalou din Sussex, unde au găsit rămășițele lui Kaye, dezmembrate și ascunse printre căsuțe în cutii de biscuiți.

Medicul legist, Sir Bernard Spilsbury, nu a avut de ales decât să încerce să reasambleze corpul lui Kaye pentru a descoperi cauza morții. De-a lungul mai multor zile, el reconstituit trupul.

Ne puteți urmări și pe Google News

Spilsbury le ceruse ofițerilor să strângă rămășițele pentru examinări suplimentare. Ofițerii și-au suflecat mânecile și au început să arunce părțile corpului în găleți, „ca și cum ar sorta pește pe un chei”.

Șocat, Spilsbury i-a întrebat dacă nu sunt disponibile mănuși de cauciuc și au răspuns că nu au purtat niciodată echipament de protecție de niciun fel.

Până la următorul caz de crimă mare, Spilsbury crease „Sacul de crimă”, un kit pentru polițiști care conținea  mănuși de cauciuc, o lupă, o bandă de izolare a locului, o riglă, tampoane, saci pentru probe, forceps, foarfece, un bisturiu etc.

Purtarea de mănuși la locul crimei a devenit procedură standard de atunci.

Citește toată POVESTEA pe Evenimentul Istoric