Aplicația care te poartă într-o destinație turistică celebră. Cum poți explora munții de la distanță

Aplicația care te poartă într-o destinație turistică celebră. Cum poți explora munții de la distanță

Autoritatea pentru turism din Insulele Feroe a găsit o soluție pentru a menține viu interesul turiștilor, chiar dacă aceștia nu pot vizita insulele din cauza pandemiei de coronavirus. Autoritățile au pus la punct o aplicație, www.remote-tourism.com, care permite pasionaților de călătorie să facă turul insulelor virtual, cu ajutorul unui ghid local. Acesta urmează instrucțiunile utilizatorului și merge acolo unde i se cere. .

Agenţia naţională de turism din Feroe a lansat o aplicaţie prin care turiștii pot face turul insulelor virtual, prin intermediul unui localnic. Din spatele unui dispozitiv, tabletă, computer sau telefon mobil, utilizatorii aplicației pot controla mișcările ghidului și îi pot da indicații în timp real, despre locurile pe care doresc să le viziteze.

Echipamentul folosit de ghid include o cameră video care prezintă peisajul local. Astfel, turiștii virtuali pot explora munții, pot vizita cascadele spectaculoase sau pot vizita casele tradiționale.

Un asemenea tur virtual durează aproximativ o oră și poate fi realizat cu pasul, cu calul cu vaporul sau cu hidroavionul. Traseul pornește de fiecare dată din altă parte, iar un utilizator își poate exercita controlul asupra ghidului timp de un minut.

Ne puteți urmări și pe Google News

Cei interesați pot accesa website-ul dedicat unde pot afla când va avea loc următorul tur.