Nouă navă rusească pentru operațiuni submarine secrete. Global Data, în pericol?

Nouă navă rusească pentru operațiuni submarine secrete. Global Data, în pericol?

Nava Akademik Aleksandrov va participa la anumite operațiuni top-secret ale marinei ruse.

Cu o întârziere de un an de la program, șantierul Zvezdocika din Severodvinsk, în nordul Rusiei, a predat oficial nava Akademik Aleksandrov Flotei Nordului.

Nava, care are o lungime de aproape 100 de metri, este a treia din noua serie de nave speciale ale marinei, concepute pentru transportul de echipamente „militare și speciale” de mari dimensiuni, dar și pentru operațiuni de cercetare și salvare.

Lansată la apă la Severodinsk în 2017, Akademik Aleksandrov a beneficiat ulterior de ultimele lucrări de construcție și de teste.

Ne puteți urmări și pe Google News

Nava geamănă Zvezdocika a servit în Flota Nordului în timp ce Flota Pacificului exploatează nava Akademik Kovaliov.

O a patra navă de acest gen este la ora actuală în construcție la șantierul din Severodvinsk.

Însă Akademik Aleksandrov va participa la cele mai secrete operațiuni ale marinei rusești, scrie The Barents Observer. Deloc de mirare că, în aceste condiții, ceremonia predării navei s-a desfășurat la Severodvinsk fără public.

Transferul oficial al navei a devenit cunoscut la mijlocul acestei luni, după mai multe săptămâni de la eveniment.

O sursă din industria rusă constructoare de nave a confirmat pentru agenția de presă TASS că rarele informații ale acestui transfer sunt legate de faptul că nava a fost construită la ordinul Direcției principale de cercetări la mare adâncime, o unitate top-secret subordonată direct Statului-Major al forțelor armate rusești.