România sub carantină. Controale fără precedent pe străzi în miez de noapte

România sub carantină. Controale fără precedent pe străzi în miez de noapte

În România a fost prima noapte în care libera circulaţie a fost restricţionată, prima noapte de carantină.

Orice ieşire fără un motiv întemeiat, precum, de exemplu, mersul la serviciu, a fost interzisă. A fost şi prima noapte cu un număr mult mai mare de patrule de poliţie pe străzi, care au verificat cum sunt respectate restricţiile. Iar toţi cei care s-au aflat pe străzi după ora 22.00 şi până la 6.00 dimineaţa trebuiau să aibă asupra lor o declaraţie pe propria răspundere sau o adeverinţă de la angajator.

Şi pentru că a fost prima noapte cu restricţii în Bucureşti, poliţiştii au fost un pic mai îngăduitori - au dat doar amenda minimă. Cei mai mulți dintre șoferii care au fost opriți aveau asupra lor formularele justificative și veneau în special de la serviciu, potrivit RRA.

Oamenii legii au dat amenzi în cuantum minim, respectiv 100 de lei, pentru persoanele care circulau după ora 22.00 și nu aveau asupra lor formularul care să justifice deplasarea. Totodată, au fost interzise și deplasările în grupuri mai mari de trei persoane, iar pe străzile din București au putut fi auzite noaptea trecută și semnalele sonore ale poliției, care îi îndeamnă pe cetățeni să stea în casă, pentru a preveni răspândirea infecției cu COVID-19.

Modelele declaraţiei pe propria răspundere şi al adeverinţei de la angajator pot fi descărcate de pe site-ul stirioficiale.ro sau de pe cele ale guvernului şi celorlalte instituţii cu atribuţii în domeniu. Declaraţia poate fi scrisă integral şi de mână, cu preluarea tuturor elementelor prevăzute în modelul oficial.

Ne puteți urmări și pe Google News