Vinul de cătină cu efecte miraculoase. Este la îndemâna oricui

Vinul de cătină cu efecte miraculoase. Este la îndemâna oricui

Vinul de catină este unul dintre multele remedii care se pot prepara cu ajutorul acestei miraculoase plante.

Cătina (Hipophae rhamnoides) este un remediu natural  cu numeroase aplicaţii terapeutice, ideal pentru fortificarea sistemului imunitar, în special, în sezonul rece „presărat’’ cu răceli şi gripe. Cătina este foarte bogată în vitamina C, având de 2 ori mai mult decât măceşul şi de 10 ori mai mult decât citricele. Vinul de cătină este recomandat în anemie, tulburări de digestie, lipsa poftei de mâncare, scăderea imunității.

Este considerat cel mai complex vin, fiind folosit, inclusiv în diferite forme de cancer. Se recomandă ca vinul de cătină să se facă din fructe proaspete şi zdrobite.

Rețetă:

Ne puteți urmări și pe Google News

La 1 kg de fructe, se adaugă 1,5 kg de zahăr, 20 g drojdie şi 5 l apă fiartă şi răcită pentru a nu se distruge vitaminele. Cătina zdrobită se introduce într-o damigeană, peste care se adaugă apa, drojdia şi zahărul. Se mişcă damigeana pentru ca totul să se amestece, se astupă cu un dop cu o gaură în mijloc, prin care este trecut un furtun de cauciuc. Capătul celălalt al furtunului se introduce într-un borcan cu apă. Acest lucru permite gazelor care se formează în timpul fermentaţiei să iasă din damigeană, fără ca să pătrundă în interior aerul din atmosferă. Fermentaţia se termină în 4-6 săptămâni, în funcţie de temperatura la care este ţinută damigeana. Apoi, vinul se trage cu ajutorul unui furtun de cauciuc, fără ca acesta să se tulbure din cauza reziduurilor depuse pe fundul damigenei, se pune în sticle cu dop şi se mai lasă 30 de zile, timp în care vor mai apărea alte depuneri şi apoi se va trage definitiv în sticle, ce se vor închide ermetic.

Acest vin se poate administra şi copiilor peste 5 ani, câte o linguriţă de 3 ori pe zi, cu 30 de minute înainte de masă. Adulţii vor lua câte o lingură sau chiar 50 ml de 3 ori pe zi, tot cu 30 de minute înainte de mesele principale.