Viorica Dăncilă, dispusă să dea „examen” la engleză

Viorica Dăncilă, dispusă să dea „examen” la engleză

Fostul premier PSD s-a oferit în direct la TV să țină un discurs în limba engleză, pentru a demonstra că știe limbi străine.

Pe 13 noiembrie 2019, în cadrul unei conferințe de presă, Viorica Dăncilă a promis că va susține un discurs în limba engleză, la o lună distanță. „Într-o lună de zile o să ies în primul discurs în limba engleză, ca să lămurim şi lucrurile acestea. (...) Şi cred că preşedintele României trebuie să fie un bun patriot, să gândească, să vorbească şi să simtă româneşte.”

Ea susținea că, deși vorbește și înțelege limba engleză,  nu o vorbește foarte bine, dar că e dispusă să țină un discurs în limba lui Shakespeare. „Vorbesc limba engleză și înțeleg, dar nu vorbesc foarte bine. Din teama de a nu face o anumită greșeală, nu am vorbit în limba engleză. Asta nu înseamnă că nu înțeleg sau că nu vorbesc limba engleză. Am văzut că a apărut foarte mult în spațiul public acest aspect”, a mai declarat fostul premier.

Pe 27 ianuarie 2020, aflată în studioul Digi24, Viorica Dăncilă a fost întrebată când va susține acest discurs, dat fiind că au trecut două luni, nu una, de când ea ar fi trebuit să-și țină cuvântul dat.

O să-l am, îl așteptați”, a anunțat Viorica Dăncilă. Ea a ținut să sublinieze disponibilitatea de a susține acest „examen” public. „Îmi spuneți când vreți și o să am acest discurs în limba engleză.”

 

Ne puteți urmări și pe Google News