Putin are probleme! Suspiciuni de corupție pentru noul premier rus. Averi uriașe...

Putin are probleme! Suspiciuni de corupție pentru noul premier rus. Averi uriașe...

Nici nu s-a uscat cerneala pe decretul de numire în funcție a lui Mihail Mișustin, că au apărut deja informații acuzatoare

Sora noului premier rus, Natalia Stenina,  (49 de ani) posedă bunuri imobiliare de lux, în și la periferia capitalei Moscova, evaluate la ora actuală la 900 de milioane de ruble (14,3 milioane de dolari), informează BBC Rusia, citând o bază de date clasificată.

După numirea lui Mișustin, fost director al Oficiului Federal Fiscal din Rusia, în fruntea guvernului rus, au început să apară întrebările: cu ce bani deține Natalia Stenina o asemenea avere, în timp ce criticii afirmă că Mișustin și Stenina își ascund proprietățile imobiliare, scrie The Moscow Times.

BBC afirmă de Stenina apare ca proprietar al unui costisitor apartament aflat într-o zonă rezidențială închisă, la sud-estul Moscovei, denumită Knightsbridge Private Park.

Ne puteți urmări și pe Google News

Prețul actual al apartamentului este de 180 de milioane de ruble (2,8 milioane de dolari), fiind cumpărat în 2018.

BBC a declarat că informațiile privind proprietățile Nataliei Stenina nu apar în registrul public, și că le-a stabilit via o bază de date interne a serviciului federal de impozite, furnizată de o sursă anonimă.

În documentele imobiliare accesibile publicului ”Federația Rusă” apare ca proprietar al apartamentului.

Mai departe, Natalia Stenina deține și o casă cu două etaje situată tot într-o zonă rezidențială de lux, construită de omul de afaceri Aras Agalarov, apropiat al liderului de la Kremlin, Vladimir Putin. Și aici, ”Federația Rusă” apare, public, proprietar.

Prețul actual al acestui imobil, pe care Stenina l-ar fi cumpărat în 2014, se ridică la 370 milioane de ruble (5,9 milioane de dolari).

O a treia proprietare a Steninei s-ar afla într-o altă zonă de lux a Moscovei, Rublyovka: 1,3 hectare de teren pe care sunt construite două case, la un preț actual de 350 milioane de ruble (5,6 milioane de dolari).

Singurul activ cunoscut al Nataliei Stenina ar fi o clădire din centrul Moscovei, unde avea un restaurant pe care l-a închis în 2019.

Singura experiență de lucru a Nataliei Stenina a fost la Aeroflot, principala companie aeriană a Rusiei, la începutul anilor 2000, a declarat sursa anonimă.

Serviciul guvernamental de presă nu a răspuns la întrebările jurnaliștilor referitoare la bunurile deținute de Stenina.