Bombă chimică în România! Substanțe periculoase, la parterul unui bloc...

Bombă chimică în România! Substanțe periculoase, la parterul unui bloc...

Mai bine de 50 de tone de îngrăşăminte chimice periculoase erau depozitate ilegal în două locații din județul Alba.

Polițiștii au intervenit au confiscat „marfa”, iar proprietarului, un bărbat în vârstă de 37 de ani, i-au întocmit dosar penal. În acest caz, cercetările continuă pentru a se stabili dacă substanțele chimice provin sau nu din săvârșirea unor infracțiuni.

IPJ Alba anunță că la data de 14 ianuarie polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, sprijiniți de polițiștii Serviciului Arme, Explozivi Substanțe Periculoase și specialiști din cadrul Gărzii de Mediu Alba au făcut două percheziții pe raza comunei Cergău, în două locații (un spațiu amenajat parterul unui bloc de locuințe și o gospodărie din localitate), unde au identificat cantitatea totală de 54.450 de kilograme de îngrășăminte chimice, pe bază de azot.

Proprietarul nu a putut prezenta documente legale de proveniență a îngrășămintelor și nici nu avea autorizație pentru depozitarea unor astfel de substanțe, scrie ziarulunirea.ro.

Ne puteți urmări și pe Google News

Astfel, în cauză a fost deschis un dosar penal pe numele bărbatului de 37 de ani. Se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „nesupravegherea şi neasigurarea depozitelor de deşeuri şi substanţe periculoase, precum şi nerespectarea obligaţiei de depozitare a îngrăşămintelor chimice şi produselor de protecţie a plantelor numai ambalate şi în locuri protejate”.

Din primele cercetări, se pare că întreaga cantitate de îngrășăminte descoperită de oamenii legii ar valora 108.900 lei!