Ambasadorul Israelului la București, reacție fermă după ultimul atac împotriva evreilor

Ambasadorul Israelului la București, reacție fermă după ultimul atac împotriva evreilor

Ambasadorul Israelului în România, David Saranga, a avut o reacție fermă după atacul care a șocat comunitatea evreiască din New York.

Prezent la ceremonia aprinderii celei de-a opta lumânări de Hanuka, desfăşurată în Piaţa Universităţii, ambasadorul Saranga a afirmat că un atac împotriva comunităţii evreieşti este un atac împotriva valorilor democratice.

„Aici este un loc simbolic şi pentru noi, de Hanuka. Hanuka simbolizează, de asemenea, spiritul evreiesc. Să nu se teamă să-şi manifeste credinţa în Dumnezeu. Ieri, în timp ce evreii din New York sărbătoreau Hanuka, ne-am confruntat încă o dată cu un atac împotriva comunităţii evreieşti din New York. Şi oamenii erau atacaţi din acest motiv, din singurul motiv că ei erau evrei. Comunitatea internaţională trebuie să condamne şi să acţioneze împotriva unor asemenea manifestări. Un atac împotriva comunităţii evreieşti este un atac împotriva valorilor democratice, libertatea şi egalitatea”, a spus David Saranga.

Acesta și-a adus aminte de faptul că, în urmă cu 30 de ani, în Piaţa Universităţii „lumea a luptat împotriva întunericului comunismului şi a reuşit”: „Hanuka este o sărbătoare care prezintă o luptă dintre Lumină şi Întuneric, între oamenii care doreau să trăiască în libertate şi superputerea care s-a opus credinţei ei. Piaţa Universităţii este un loc simbolic. Aici, în urmă cu 30 de ani, lumea a luptat împotriva întunericului, lumea a luptat împotriva întunericului comunismului şi a reuşit”.

Ne puteți urmări și pe Google News

Sâmbătă noapte, cinci persoane au fost rănite cu o armă albă în statul american New York, într-un atac ce a avut loc în casa unui rabin, unde se sărbătorea Hanuka. Un bărbat a intrat în locuinţa din Monsey cu puţin înainte de ora locală 22.00 şi a înjunghiat mai multe persoane cu o macetă, notează Agerpres.