Venezuela, dupa ora Chavez

Venezuela, dupa ora Chavez

Presedintele venezuelean Hugo Chavez intentioneaza sa "mute" fusul orar al natiunii, astfel incat sa obtina o distributie mai echitabila a luminii zilei.

Din septembrie, venezuelenii vor da ceasurile inapoi cu 30 de minute, ca sa se poata bucura mai mult de lumina Soarelui, a anuntat joi un responsabil al guvernului de la Caracas.

Astfel, ora din Venezuela „va coincide cu ora GMT (Greenwich Mean Time, ora de referinta internationala) minus 4h30m, fata de GMT - 4, cum era inainte”, a precizat, intr-o conferinta de presa, ministrul venezuelean al stiintei si tehnologiei, Hector Navarro.

Demnitarul a explicat ca noua masura urmareste „o mai corecta distributie a luminii solare”, care in mod special ii va ajuta pe copiii saraci, care se trezesc inaintea zorilor ca sa plece la scoala. „Studii stiintifice foarte riguroase au stabilit ca activitatea metabolica a fiintelor vii este sincronizata cu lumina Soarelui”, a declarat Navarro.

Ne puteți urmări și pe Google News

El a mai spus ca guvernul intentioneaza sa ia masuri suplimentare pentru „utilizarea mai eficienta a timpului”, insa nu a mentionat vreuna. Venezuela, care sub Chavez si-a schimbat numele oficial in Republica Bolivariana a Venezuelei, a adoptat actualul fus orar in anul 1960.