Australia, fara becuri electrice

Australia, fara becuri electrice

Australia va fi prima tara care va interzice becurile electrice pentru a incerca stoparea emisiilor de caldura, au declarat azi oficiali guvernamentali, informeaza Reuters.

Ministrul australian al Mediului, Malcolm Turnbull, este de parere ca becurile electrice, care de 125 de ani practic n-au beneficiat nici o imbunatatire, vor fi inlocuite cu altele fluorescente, mult mai eficiente, pana in 2009 pe intreg teritoriul tarii.

Impreuna cu Statele Unite, Australia a refuzat semnarea Protocolului de la Kyoto prin care s-a stabilit reducerea emisiilor de gaze toxice in atmosfera, insa au stabilit o intelegere prin care se cere tarilor consumatoare de energie electrica si aflate in proces de dezvoltare cum sunt India si China sa ajute la stoparea fenomenului de modificare a climei.

Turnbull a declarat ca scoaterea de pe piata a becurilor electrice va duce si la scaderea nivelului actual de emisii din Australia pana in 2012 precum si la o diminuare a costurilor de iluminare la 66 la suta.

Ne puteți urmări și pe Google News

De asemenea, legislatorii britanici si cei californieni incearca sa influenteze guvernele pentru a interzice folosirea becurilor electrice, care nu fac altceva decat sa transforme energia in caldura.

Prim-ministrul australian John Howard a declarat ca nu doreste sa adopte nici una din masurile disponibile impotriva efectului de sera, deoarece acest lucru ar putea dauna economiei.

Australienii sunt printre primii in lume in ceea ce priveste consumul de gaze ce contribuie la efectul de sera la nivel global, insa o data cu schimbarea climei si cu atentia tot mai mare acordata acestei probleme incep sa fie preocupati tot mai multi cetateni.