Kylie Minogue, gata să reinventeze muzica pop | VIDEO

Kylie Minogue, gata să reinventeze muzica pop | VIDEO

După aproximativ doi ani de luptă împotriva cancerului, Kylie Minogue nu numai că s-a vindecat, dar a revenit cu forţe noi, gata să-şi doboare propriile-i recorduri în materie de muzică.

Cu o carieră de peste 20 de ani în lumea artistică, vedeta australiană nu se teme de concurenţa reprezentată de mai tinerele Rihanna sau Amy Winehouse. Atunci când toată lumea credea că a epuizat tot ce a avut de spus în materie de muzică, miniona interpretă apare arătând mai bine ca niciodată, gata să dea o lecţie de modă, muzică şi atitudine.

Viaţa a supus-o unei încercă ri dramatice în 2005, când s-a retras pentru un timp din lumina reflectoarelor, pentru a se supune unui tratament care să înlă- ture cumplita boală ce îi ameninţ a viaţa - cancerul la sân. A găsit energie pentru a lupta, chiar dacă, între timp, a fost părăsită de iubit, iar scenele pe care îşi susţinea celebrele concerte au fost schimbate cu saloanele sterile ale spitalelor. Însă boala a fost învinsă şi cântăreaţa pare mai hotărâtă ca niciodată să-şi dovedească talentul şi inspiraţia, reinventând muzica disco.

Pauza impusă de cancer

Ne puteți urmări și pe Google News

După lansarea, din 2005, a albumului „Greatest Hits - Ultimate Kylie“, artista a demarat cel mai mare turneu din carieră, intitulat „Showgirl - The Greatest Hits Tour“. Însă nu a apucat să performeze decât în Marea Britanie, pentru că, ajunsă în Australia, i-a fost depistată boala şi a întrerupt orice activitate artistică. Imediat, artista a început tratamentul, bucurându- se permanent de suportul moral al familiei, al prietenilor şi al fanilor din întreaga lume. Iubitul său de atunci, actorul francez Olivier Martinez, a fost alături de Kylie când aceasta a început lupta împotriva cancerului, însă relaţia „s-a stins“ la câteva luni de la aflarea diagnosticului.

Revenire în forţă

Din fericire, Kylie Minogue a găsit resursele interioare necesare pentru a învinge boala care omoară câteva milioane de femei anual şi s-a întors pe scenă, reluând turneul la un an şi jumătate de la întrerupere. La sfârşitul anului 2007, Kylie a lansat albumul „X“, primul material de studio din ultimii patru ani şi al zecelea din carieră. După ce s-a bucurat de o foarte bună primire din partea fanilor, înregistrând vânzări de sute de mii de copii şi cu o nominalizare la Premiile „Brit Awards“, albumul are mari şanse să atingă succesul înregistrat de „Fever“. Albumul lansat în 2001, pe care se regăsea hitul „Can’t Get You Out of My Head“, a fost „revelaţ ia“ anului 2001, constituind o reinventare a muzicii disco-pop şi poziţionarea acestui stil în topul preferinţelor în materie de muzică.

Ritmul ultramodern şi imaginea de femeie fatală adoptată de Kylie în videoclipul melodiei „Can't Get You Out of My Head“ au fost factorii determinanţ i ai succesului de care s-a bucurat cântecul, devenit „emblemă“ pentru piaţa muzicală a anilor 2000. Single-ul a ajuns pe locul întâi în 40 de ţări, iar albumul „Fever“ s-a vândut în peste patru milioane de copii în întreaga lume. „Can’t Get You Out of My Head“ a fost desemnată Cea mai bună melodie a anului 2001 şi se situează pe poziţia 51 în topul hiturilor cu cele mai mai vânzări din istorie.

Aşteptată în România în luna mai

În prezent, Kylie încearcă o reeditare a succesului cu ajutorul celui mai nou material, intitulat „X“. Albumul a primit la scurt timp după lansare două discuri de platină şi două de aur, pentru vânzări remarcabile în Marea Britanie, Australia, Franţa şi Belgia. Până acum, au fost lansate două melodii de pe album - „2 Hearts“ şi „In My Arms“, care se bucură de numeroase difuzări la radio şi televiziune.

Iniţial, titlul materialului care avea să marcheze întoarcerea australiencei pe scena muzicală a fost „Magnetic Electric“, însă a fost schimbat în „X“, inspirat din supoziţiile fanilor care aşteptau cu nerăbdare a zecea apariţie discografică a artistei.

În timpul înregistrărilor, Kylie a lucrat cu diferiţi artişti şi producători, printre care s-au numărat Scissor Sisters, Daft Punk, Goldfrapp sau Alan Braxe. Kylie Minogue a anunţat pe 28 noiembrie 2007 că va porni într-un turneu european pentru promovarea albumului „X“. Intitulat „Kyliex2008“, turneul întreprins de Kylie va ajunge şi în România. Cântăreaţa urmează să susţină un concert pe Stadionul Cotroceni, programat pentru data de 17 mai.

STIL

Femeia anului la „Elle Awards“

> Kylie Minogue a fost desemnată recent „Femeia anului“, în cadrul galei „Elle Awards“, desfăşurată la Londra la mijlocul lunii februarie.

> Cântăreaţa a fost admirată pentru alegerea ţinutei, o rochie verde-închis, fiind comparată de criticii de modă cu „o zeiţă din Grecia antică“.

> Ceremonia, „botezată“ în mod neoficial drept „Oscarurile modei“, a premiat-o pe Kylie pentru curajul cu care a luptat împotriva teribilei boli, cancerul, şi pentru felul în care a revenit în lumina reflectoarelor, afişând imaginea unei femei sexy şi sigure pe ea.

> Kylie Minogue şi-a transformat de-a lungul timpului numele într-o marcă puternică. Astfel, au apărut pe piaţă o linie de lenjerie intimă „Love Kylie“, un parfum, dar şi o gamă de mobilier şi decoraţiuni pentru dormitor - „Kylie at Home“.

> Artista australiană este o apropiată a celebrului designer al casei Chanel, Karl Lagerfeld, „răspunzător“ pentru ţinutele de scenă folosite în turneul „Showgirl“.

VIAŢA PERSONALĂ

Kylie are ghinion în dragoste

> Artista în vârstă de 39 de ani a avut o relaţie de patru ani cu actorul francez Olivier Martinez (42 de ani). Cei doi s-au despărţit în urma unor escapade amoroase ale logodnicului francez.

> Aceştia au fost văzuţi din nou împreună recent, însă Kylie a negat că ar fi reînnodat relaţia cu fostul iubit. Ea pretinde că o leagă de Martinez o prietenie sinceră, confirmată în timp ce urma tratamentul împotriva cancerului. „Întotdeauna vom fi prieteni şi avem o relaţie specială, pe care nimic nu o poate distruge“, a declarat cântăreaţa pentru revista italiană „Grazia“.

> Kylie a mai trăit poveşti de dragoste cu defunctul solist al trupei australiene INXS, Michael Hutchence, în anii ’90.

> Printre cuceririle sale s-au mai numărat fotograful francez Stephane Sednaoui. După despărţirea de Kylie, Stephane şi-a îndreptat atenţia către o altă frumuseţe, modelul Laetitia Casta.

> Ray Cokes, fostul prezentator al celebrei emisiuni de pe MTV - „Most Wanted“, s-a numărat printre partenerii minionei interprete australiene.

> Actorul şi cântăreţul australian Jason Donovan a dezvăluit secretele relaţiei sale amoroase cu Kylie Minogue, de la sfârşitul anilor ’80, într-o carte autobiografică. Donovan şi Minogue au fost iubiţi pe vremea când jucau în serialul TV „Neighbours“.