Piete

Piata valutara. Leul s-a depreciat saptamana trecuta. La inceputul saptamanii trecute rata de schimb leu/euro se situa la nivelul de 3,59 de unitati, intr-o sedinta in care BNR a anuntat majorarea dobanzii, iar atat banca centrala, cat si Finantele au atras impreuna depozite de 8,33 de miliarde de lei (2,32 de miliarde de euro). Vineri, cotatia comunicata de BNR a fost de de 3,6621 de lei pentru un euro, cu circa 7 bani mai mult decat cea comunicata in prima zi a saptamanii.

Piata monetara. Saptamana trecuta, dobanzile la depozitele pentru o zi s-au plasat in intervalul 7,49-8,08%, iar cele pentru o saptamana la 7,53-8,25.

Piata bursiera. Bursa de Valori Bucuresti (BVB) a scazut semnificativ saptamana trecuta. Indicele companiilor lichide, BET, a consemnat o scadere de aproape 10%, in timp ce indicele calculat in functie de cotatiile celor cinci SIF-uri, BET-FI, a coborat cu peste 11%.

Volumul mediu al tranzactiilor zilnice efectuate pe Bursa a fost de aproape 48 de milioane de lei, echivalentul a 13,07 milioane de euro. Volumul este mai mare decat cel consemnat in primele zile ale acestui an, dar mai mic decat media inregistrata in 2007.

Ne puteți urmări și pe Google News