Băsescu, la întronarea episcopului Sloboziei

Băsescu, la întronarea episcopului Sloboziei

Preşedintele Traian Băsescu a participat astăzi, la Slobozia, la ceremonia de întronare a Preasfinţitului Părinte Vincenţiu, episcop ales al Sloboziei şi Călăraşilor. Slujba a fost oficiată de către Patriarhul Daniel, la Catedrala "Înălţarea Domnului".

"Vreau să mulţumesc pentru efortul pe care Biserica Ortodoxă Română îl face pentru a menţine românismul în regiunile din jurul ţării, pentru a-i menţine legaţi de strămoşii lor şi de cultura lor", a spus şeful statului, citat de Mediafax.

Primarul municipiului Slobozia, Gabi Ionaşcu, i-a înmânat cheia oraşului lui Traian Băsescu, după discursul rostit de acesta din faţa altarului.

După terminarea ceremoniei, în timp ce se plimba prin mulţime, unul dintre credincioşii prezenţi la ceremonie, i-a spus lui Băsescu: "Bine că aţi venit!", şeful statului replicând: "Eu am fost invitat! Nu ştiu dacă şi alţii".

Becali şi Vadim, la întronare

Europarlamentarii Gigi Becali şi Corneliu Vadim Tudor, Codrin Şefănescu, Marius Marinescu (PRM), liberalul Dan Motreanu şi democrat-liberalul Vasile Blaga au fost şi ei prezenţi la ceremonie.

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române l-a ales, pe 18 iunie, pe Vincenţiu Ploieşteanul Episcop al Sloboziei şi Călăraşilor.

Pentru acest post a mai candidat şi Varsanufie Prahoveanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor.

În urma votului, Episcopul Vincenţiu (Grifoni) a obţinut 39 de voturi, iar Episcopul Varsanufie Prahoveanul a obţinut 7 de voturi din totalul de 46 de voturi valabil exprimate.

ŞTIRE ACTUALIZATĂ LA ORA 14:00.

Ne puteți urmări și pe Google News