Băsescu, Boc şi serviciile secrete, se întâlnesc la Cotroceni

Băsescu, Boc şi serviciile secrete, se întâlnesc la Cotroceni

Preşedintele Traian Băsescu, premierul Emil Boc şi şefii serviciilor secrete române se întâlnesc, în această seară, la Palatul Cotroceni, pentru a discuta situaţia din Republica Moldova.

Preşedintele moldovean Vladimir Voronin a adus acuzaţii grave la adresa statului român, despre care spune că este generatorul situaţiei tensionate de la Chişinău.

În cadrul declaraţiilor susţinute în această dimineaţă, Voronin a acuzat oficial ţara noatră de amestecare în problemele interne ale Republicii Moldova şi i-a declarat "persona non-grata" atât pe ambasadorul României la Chişinău, Filip Teodorescu, cât şi pe ministrul-consilier al Ambasadei, Ioan Gaborean, cei doi fiind obligaţi să plece din capitala moldovenească în cel mult 24 de ore.

În plus, preşedintele Voronin a impus ca obligatorii vizele de intrare în Republica Moldova pentru cetăţenii români.

Atât Ministerul Afacerilor Externe de la Bucureşti, cât şi premierul Boc au luat o poziţie imediată cu privire la afirmaţiile şi măsurile impuse de conducerea de la Chişinău.

“Ministerul Afacerilor Externe a luat notă cu indignare de decizia autorităţilor de la Chişinău cu privire la ambasadorul României. MAE respinge categoric acuzaţiile formulate de autorităţile Republicii Moldova privind presupuse implicări ale României în afacerile interne ale acestui stat”, se arată într-un comunicat al Ministerului.

"România nu va uza de reciprocitate în ceea ce priveşte personalul Ambasadei Republicii Moldova de la Bucureşti", a declarat şi premierul Emil Boc.

CITIŢI TOTUL DESPRE EVENIMENTELE DE PESTE PRUT, ÎN CATEGORIA "REVOLUŢIE LA CHIŞINĂU"  ŞI URMĂRIŢI FILMUL ZILEI DE ASTĂZI AICI.

Ne puteți urmări și pe Google News