Cele mai PERICULOASE fructe și legume. Conțin cele mai multe PESTICIDE

Cele mai PERICULOASE fructe și legume. Conțin cele mai multe PESTICIDE

Organizația Environmental Working Group a publicat ”Ghidul anual al fructelor şi legumelor ce conţin pesticide”, substanțe asociate problemelor de creştere la copii şi pot acţiona ca agenţi cancerigeni sau afecta sistemul endocrin.

Merele sunt în fruntea clasamentului pentru al cincilea an consecutiv, scrie Mediafax.

Există și voci care critică organizaţia neguvernamentală EWG din cauză că lista  fructelor şi legumelor contaminate va determina consumatorii să nu mai cumpere aceste produse. Lista produselor curate, care cuprinde produsele ce nu conţin pesticide, poate influenţa deciziile luate la cumpărături.

Fructele şi legumele care conţin concentraţii mai mari de pesticide:

Ne puteți urmări și pe Google News
  1. Roşiile Cherry
  2. Castraveţii
  3. Gogoşarii
  4. Spanacul
  5. Ţelina
  6. Strugurii
  7. Căpşunile
  8. Nectarinele
  9. Piersicile
  10. Merele

Pesticidele sunt produse chimice folosite pentru combaterea dăunătorilor plantelor și a produselor agricole stocate, precum și pentru combaterea vectorilor biologici ai bolilor omului și animalelor. Dăunătorii includ microbi, plante sau animale care concurează cu omul pentru hrană, distrug proprietatea, difuzează boli sau reprezintă o calamitate. Multe pesticide sunt toxice și pentru om. Din aceste motive producerea, ambalarea, depozitarea, transportul și utilizarea pesticidelor sunt reglementate prin lege.