Poroşenko a ţinut un discurs în LIMBA ROMÂNĂ în Republica Moldova

Poroşenko a ţinut un discurs în LIMBA ROMÂNĂ în Republica Moldova

Aflat în vizită în Republica Modlova, preşedintele Ucrainei, Petro Poroşenko i-a surprins pe cei prezenţi ţinând un discurs în limba română.

Poroşenko le-a vorbit moldovenilor din localitatea Bălţi şi le-a spus acestora în în Republica Moldova se simte ca acasă, relatează România TV. Câteva ore mai târziu, într-o conferinţă de presă susţinută în Chişinău, preşedintele ucrainean a vorbit din noul în limba română.

"Stimaţi prieteni, sunt foarte bucuros de ocazia, de această vizită pe acest frumos meleag, Republica Moldova. Am plăcerea de a mă afla astăzi aici, alături de dumneavoastră, într-un cerc călduros de prieteni. Mă simt ca acasă", a spus Poroşenko. 

"Cred într-un viitor liber, democrat şi prosper pentru noi toţi în larga familie europeană. Mulţumesc frumos domnule preşedinte Nicolae Timofti. Mulţumesc frumos domnule preşedinte Bronislaw Komorowski, stimaţi prieteni", a mai spus şeful de stat.

Ne puteți urmări și pe Google News

Nu este prima oară când Poroşenko se adresează în limba română. În luna octombrie, aflat în vizită în Cernăuţi, preşedintele ucrainean a ţinut un discurs la Universitatea Naţională de la Cernăuţi, prilej cu care le-a amintit românilor din regiune că sunt cetăţeni ucraineni, la fel ca toţi ceilalţi locuitori ai ţării.

Petro Poroşenko s-a născut în Bolgrad, în Basarabia de Sud, localitate aflată astazi la graniţa cu Republica Moldova. Aici el învăţat limba română, pe care o vorbeşte foarte bine.