NECUNOSCUT: Care este legătura NEŞTIUTĂ dintre cafea şi ADN

NECUNOSCUT: Care este legătura NEŞTIUTĂ dintre cafea şi ADN

Un studiu condus de Marilyn Cornelis de la Harvard School of Public Health a analizat rezultatele a peste 20 de studii anterioare, ce cuprindeau, în total, peste 120.000 de participanţi.

Aceştia dăduseră detalii despre consumul lor de cafea, iar ADN-ul lor fusese analizat. Cercetătorii au descoperit o „genă a cafeinei” care controlează reacţiile oamenilor la această substanţă. În cadrul noului studiu, cercetătorii au căutat, la nivelul ADN-ului, micile diferenţe care să fie asociate cu diferenţe în consumul de cafea. Au identificat 8 variante genetice, dintre care 6 erau necunoscute anterior. Unele sunt asociate cu cafeina, fiind responsabile fie de felul în care organismul metabolizează această substanţă, fie de efectele ei stimulante (ceea ce explică de ce pe unii o ceaşcă de cafea îi ţine treji toată noaptea, iar alţii dorm duşi chiar dacă au băut cafea).  Rezultatele au fost publicate în jurnalul Molecular Psychiatry.