Mafioții italieni care au falsificat MILIOANE de euro comunicau prin cartele pre-pay românești

Mafioții italieni care au falsificat MILIOANE de euro comunicau prin cartele pre-pay românești

Mafioții italieni care au falsificat zeci de milioane de euro într-o tipografie din Oradea foloseau cartele telefonice româneşti pre-pay pentru a comunica între ei. Gruparea din Napoli a pus bazele afacerii cu bani falși din România anul trecut.

Gruparea napoletană stabilise legături cu Vittorio Romano, italian stabilit în România de mai mulți ani și care deţinea tipografia Color Press la periferia oraşului Oradea, la sediul ei fiind aduse, din Italia, toate instrumentele necesare falsificării de bani, inclusiv matriţe pentru bancnotele de 50 de euro.

Pentru a nu fi depistaţi de autorităţile din Italia, falsificatorii de bani foloseau cartele pre-pay româneşti, iar atunci când veneau la Oradea, luau avionul numai până la Budapesta, de unde erau preluaţi cu maşini trimise de partenerul lor din Români, relatează gândul.info.

Poliţiştii italieni au prins un fir al afacerii şi au solicitat autorităţilor române, prin comisie rogatorie, să facă verificări legate de Vittorio Romano, deoarece există suspiciuni că acesta tipăreşte bani falşi la tipografia pe care o deţine la Oradea.

Ne puteți urmări și pe Google News

După o monitorizare specifică ce a durat 11 luni, procurorii au început urmărirea penală față de cinci persoane, dintre care patru cetățeni italieni și un român, pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire de grup infracțional organizat, falsificare de monede, falsificare de valori străine, deținerea de instrumente în vederea falsificării de valori.

În cadrul cooperării cu autoritățile judiciare italiene, în data de 22 septembrie, a fost interceptat pe teritoriul Italiei un transport de euro falsificați din cupiura de 50 euro, fiind confiscată suma de 18.900.000 de euro.

Pe 25 septembrie, procurorii DIICOT au efectuat 15 percheziții domiciliare și la sediile sociale ale firmelor implicate, fiind descoperiți și ridicați aproximativ 13 milioane de euro falsificați, matrițe, holograme și alte materiale folosite la contrafacerea de monedă.

De asemenea, la groapa de gunoi din Oradea, la banda de sortare a deșeurilor au fost descoperite aproximativ 55.000 de bancnote contrafăcute din cupiura de 50 euro.