Ar putea fi obligat. Va plăti Gigi BECALI, retroactiv, 7 milioane de euro?

Ar putea fi obligat. Va plăti Gigi BECALI, retroactiv, 7 milioane de euro?

George Becali aşteaptă veşti de la instanţa supremă în procesul său cu Agenţia Naţională de Administrare Fiscală.

Finanţatorul Stelei ar putea fi obligat să plătească retroactiv aproape 7 milioane de euro, în contul taxei pe valoare adaugată pe care fiscul i-a impus-o la multă vreme după ce a încheiat nişte tranzacţii. În plus, lui Becali i se cer penalităţi de întârziere mai mari decât taxa. Gigi Becali nu poate să uite cum i-a stricat fiscul acum câŢiva ani revelionul. Înainte să urce la Poiana Braşov împreună cu familia, latifundiarul din Pipera primea o vizită neaşteptată de la Agenţia de Administrare Fiscală. Instituţia îl anunţa că l-a trecut pe lista datornicilor la TVA, potrivit stirileprotv.ro.

A descoperit

"Eu am avut nişte teren din patrimoniul personal şi am vândut, aşa scrie în lege, că nu plăteşti TVA şi atunci au zis: „Da, se suspendă”. Dar eu nu am încredere, poate să vină din nou, aşa ca să spună judecătorul: „Ba, n-ai de ce să mergi la Becali şi cu asta basta", declara el în 2010. Totuşi, fiscul nu a avut milă de Becali: a descoperit nu mai puţin de 53 de tranzacţii cu terenuri, făcute între 2004 şi 2008, din care omul de afaceri a câştigat peste 150 de milioane de euro. Pentru 13 dintre tranzacţii, Becali a fost obligat să plătească retroactiv taxa pe valoare adaugată. Decizia de impunere l-a enervat la culme, aşa că a dat ANAF-ul în judecată. Dacă în iunie 2010 fiscul îi imputa lui George Becali cam 3,5 milioane de euro - TVA şi penalităţi de întârziere - după mai bine de patru ani, latifundiarul trebuie să achite de două ori mai mult.

Primul proces de la Curtea de Apel l-a pierdut, dar a atacat sentinţa. Vineri, la instanţa supremă, Becali nu a venit de la penitenciarul Poarta Albă.ANAF a pus deja sechestru asigurator pe mai multe terenuri deţinute de Becali. Dacă nu va plati taxa de bunăvoie, proprietăţile ar putea fi vândute la licitaţie.

 

Ne puteți urmări și pe Google News