Cum trebuie um trebuie să fie o casă prietenoasă pentru copii
- Sandra Săl ăgean
- 17 octombrie 2017, 00:00
Odată cu apariția unui mic membru al familiei, totul se schimbă. Și nu doar programul se modifică, ci și amenajarea și compartimentarea casei. Cu ajutorul acestor sfaturi, noii părinți vor avea o viață mult mai liniștită, evitând astfel pericolele și accidentele la care sunt expuși copiii atunci când se joacă în interior
Una dintre cele mai importante măsuri de precauție este să mutați toate obiectele periculoase într-un loc unde un copil nu poate ajunge. Deși mulți părinți susțin că nu-și lasă micuții din ochi, paza bună trece primejdia rea. Așadar, soluțiile de curățat casa, cuțitele, foarfecele sau alte obiecte și substanțe care pot fi periculoase pentru micuții curioși trebuie mutate într-un dulap suspendat și asigurat cu sisteme anti-deschidere. Aceste sisteme vin sub diferite forme și cu o complexitate pe nivele de vârstă.
Fără colțuri și muchii
Dacă aveți în plan achiziționarea unor obiecte de mobilă, luați în considerare câteva sfaturi menite să reducă riscul accidentărilor. Primii zece ani din viața copilului sunt dedicați explorării și jocului. Dacă aveți un copil activ, care aleargă și se joacă în casă, mobilierul cu muchii tăioase sau colțuri ascuțite trebuie evitat sau ajustat cu protecții. Pentru muchiile ascuțite ale comodei sau ale biroului, puteți să optați pentru servicii de tapiserie, acestea putând fi îmbrăcate în textil ori piele sau puteți achiziționa lamele protectoare din magazinele de specialitate.
„Less is more”
Cu cât există mai puțină mobilă în casă, cu atât copilul va fi mai ferit de accidente. Pediatrii americani recomandă obiecte de mobilier cât mai puține în casele cu copii mici. „Less is more”, adică „Mai puțin e mai mult” e o zicală foarte populară în rândul proaspeților părinți. Mobilierul care are rol stric decorativ poate sta depozitat până când copilul va putea merge corect și va avea stăpânire asupra propriului echilibru.
Nu uitați de…
Orice casă în care se află un „toddler” trebuie dotată cu protecții pentru prize, detectoare de fum, detector de gaz, gard de protecție în zonele cu scări sau unde pot exista pericole. De asemenea, mobilierul și aparatura electrocasnică trebuie fixate în pereți.