Predoiu face NOTĂ DISCORDANTĂ în PNL: Trebuie să nu mai fim vagon la remorcă în relația cu Klaus Iohannis

Predoiu face NOTĂ DISCORDANTĂ în PNL: Trebuie să nu mai fim vagon la remorcă în relația cu Klaus Iohannis

Prim-vicepreședintele PNL Cătălin Predoiu, candidat la șefia formațiunii, la Congresul din 17 iunie, se delimitează de restul colegilor, spunând că liberalii trebuie să iasă "din postura în care stăm ca un vagon la remorcă", în relația cu șeful statului Klaus Iohannis.

"Cred că trebuie să ieşim din postura în care stăm ca un vagon la remorcă. PNL trebuie să-şi croiască destinul său politic şi istoric. Nu preşedintele face autostrăzi, nu preşedintele construieşte şcoli şi spitale. E nevoie ca în urma preşedintelui să vină această formă reîmprospătată, puternică. Cred că trebuie să tractăm noi păţi din societate. Noi să dăm forţă, curaj.  PNL trebuie să rămână alături de Klaus Iohannis pentru că nu văd la ora aceasta în societate un vector care să garanteze, altul decât Iohannis, dezvoltare democratică.", a spus Predoiu, într-un interviu acordat Adevărul Live.

Astfel, actualul deputat PNL face notă discordantă față de contracandidații săi, Ludovic Orban și Cristian Bușoi, cel din urmă neanunțându-și încă oficial candidatura.

El a precizat că va avea o relaţie de „parteneriat transparent” cu şeful statului, mai ales că acesta a ajuns preşedinte fiind candidat PNL.

Ne puteți urmări și pe Google News

Întrebat ce relație va avea  cu președintele Klaus Iohannis, dacă va fi ales pentru șefia PNL, Ludovic Orban, a răspuns: "Va fi o relaţie de parteneriat transparent, deschis, bazat pe ceea ce ne leagă. Hai să fim serioşi în această privinţă - preşedintele Klaus Iohannis a ajuns preşedintele României fiind candidat al PNL, fiind chiar preşedintele PNL, s-a prezentat în faţa cetăţenilor cu un program şi în mod evident PNL susţine preşedintele în aplicarea programului  pe care l-a prezentat în momentul în care a fost ales preşedintele României."

La rândul său, liderul PNL București, Cristian Bușoi, a atras atenția că nu există o coordonare prea bună între PNL și Klaus Iohannis, iar liberalii trebuie să-i ofere acestuia "suport politic". Totuși, Bușoi a adăugat că partidul trebuie să fie "pe picioarele sale".

''Ne trebuie o coordonare mai bună cu preșdintele României. PNL nu poate fi nici anexa și nici prelungirea Administrației Prezidențiale. Nimeni nu dorește acest lucru, sunt convins, nici președintele României. Și noi, și președintele Iohannis ne dorim să existe un PNL de sine stătător, pe picioarele sale, pe propria forță, care să fie într-un parteneriat, într-o coordonare cu președintele României, care sa îi ofere suportul politic pentru principalele inițiative ale sale, așa cum presedintele României trebuie să sprijine PNL atunci când opiniile și obiectivele noastre de partid de opoziție sunt legitime și benefice pentru România'', a spus Bușoi.

Predoiu acuză că PNL nu face Opoziție

Întrebat de ce ar vrea să conducă un partid scindat "bisericuţe", "tabere" şi "cooperative", care nu face o Opoziție puternică, Cătălin Predoiu a spus că tocmai această stare de fapt a PNL îl motivează să concureze la șefia formațiunii.

"Tocmai pentru a ordona haosul. Un lucru e cert. Nu doar PNL, ci toate partidele, cele tradiţionale, au nevoie de reformă. Lumea s-a schimbat foarte mult în ultimii 10-15 ani. S-au schimbat relaţiile de muncă, modul de comunicare, relaţiile de afaceri, sub impactul acestor tehnologii. Partidele nu mai corespund acestor noi realităţi. Asta se vede dramatic, dacă ne uităm la Brexit. La fel e situaţia şi în România. Toate partidele din România au nevoie de modernizare şi reformă. Partidele nu-şi mai îndeplinesc scopul social. Partidele din România sunt structuri create după 1989, unele s-au mai reformat, altele nu. Dacă vrem ca partidele să nu fie structuri rigide, oarecum controlate, vom vedea că va continua fenomentul de respingere al partidelor politice.  Şi PNL suferă de aceleaşi pricini. Are nevoie de o reformă profundă, de modernizare. Altminteri, vom fi cu toţii nişte epigoni şi vom trăi din vremuri mai apropiate sau mai îndepărtate.", a explicat Predoiu, la Adevărul Live.